De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Verschillende manieren om je lichaam te trainen

Als je veel zit en weinig beweegt, komt jouw lichaam eigenlijk tekort. Niet alleen jouw lichaam trouwens, maar jouw geest ook. Door een gebrekkige doorbloeding word je namelijk ook suf. Het devies is dus om te blijven bewegen. Alleen wat past nu goed bij jou? Er zijn verschillende manieren om je lichaam te trainen. Hier een opsomming van mogelijkheden, om te kijken wat jou nu aanspreekt.

Voedingsschema droogtrainen

Heb je genoeg massa, maar wil je vooral minder vet? Dan is droogtrainen misschien wel ontzettend leuk voor jou. Met droogtrainen verbrand je namelijk vet. Zo droog je als het ware op en worden jouw spieren meer zichtbaar. Voor droogtrainen heb je ook een voedingsschema droogtrainen nodig.

Qua beweging moet je dan met een hoge intensiteit trainen. Dat houdt bijvoorbeeld in je alle spiergroepen intensief traint. Je kunt dit doen door oefeningen vaker te herhalen of door bijvoorbeeld de rustpauzes korter te maken.

Bulken

Wil je niet afvallen, maar eerder aankomen? Als je een relatief laag vetpercentage hebt, is bulken vaak een goede manier van trainen. Hier creëer je juist massa. En neem je dus meer calorieën in. Dat is dus het omgekeerde van wat je doet, met een voedingsschema droogtrainen. Want dan ga je juist voor de inname van minder calorieën. Qua trainen ga je bij het bulken ook op intensiviteit zitten. Meer herhalingen en zwaardere gewichten dus.

Cardio

Wil jij je puur richten op meer uithoudingsvermogen? Dan is cardio de oplossing. Hier vallen de duursporten onder. Denk hierbij dus bijvoorbeeld aan hardlopen, zwemmen en fietsen. Aangezien fietsen ook nog steeds vrij veel zitten is, zou je bij een kantoorbaan er juist voor kunnen kiezen om hard te lopen of te zwemmen.

Uit de impasse

Het moeilijkste is vaak om blijvend uit de impasse te komen. Wil je wel meer bewegen, maar komt het er niet van? Begin dan klein. Gewoon met wandelen beweeg je ook al. Neem dan in ieder geval een beetje een stevige tred. Bouw het langzaam op en bewaak jouw eigen grenzen.

Ontdek wanneer je geneigd bent om weer te stoppen en verzin manieren om daarmee om te gaan. Niet iedereen wordt blij van een voedingschema. Hoewel het sommige mensen juist heel erg blij maakt. Het gaat erom dat je jouw pad volgt. Dan komt dat bewegen vast wel goed!

https://www.trainandgain.nl/voedingsschema.html