De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Weer in rustig vaarwater met psychotherapie in Rotterdam

Psychotherapie Rotterdam: jouw persoon als uitgangspunt

Heb je het idee dat je vastloopt in je leven? Heb je hierbij ook klachten, zoals hoofdpijn, concentratieproblemen of slapeloosheid en slaag je er zelf niet in om dit op te lossen? Vaak is er niet één oorzaak voor je probleem. Door psychotherapie in Rotterdam te volgen, kan je samen met de therapeut je situatie bespreken en doelen opstellen. De aanpak van je probleem is gebaseerd op jou als unieke persoon en niet op één enkele oorzaak. Na de behandeling heb je nieuwe inzichten en weet je hoe je verder wil.

Problemen van nu oplossen met een psychotherapeut in Rotterdam

Als je psychische klachten hebt, zoals vermoeidheid, angsten, een trauma of een sociale angst, dan biedt integratieve psychotherapie Rotterdam uitkomst. Jijzelf staat echter centraal tijdens de sessies, niet je klacht. Je krijgt een persoonlijk behandelplan en leert door middel van praktische oefeningen om je nieuwe kennis toe te passen in je dagelijks leven. Het is niet nodig om je hele verleden intensief uit te diepen. Je werkt aan klachten die je in het heden ervaart, zodat het aantal sessies beperkt kan blijven.

Verruil een gejaagd leven voor meer plezier en rust

Door onze huidige levensstijl zijn veel mensen oververmoeid en lukt het maar met moeite om alle ballen hoog te houden. Als je het plezier in het leven aan het verliezen bent, omdat je continu aan het plannen bent, dan is het tijd om bepaalde patronen te gaan doorbreken. Een gejaagd bestaan houd je even vol, maar put je op een gegeven moment uit. Een psychotherapeut kan samen met jou kijken wat je nodig hebt om regelmatig tot jezelf te komen. Door bewust tijd te nemen voor jezelf en te mijmeren herstel je gemakkelijker van prikkels. Bovendien krijgt je onderbewuste de gelegenheid om nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Integratieve psychotherapie bij Therapie Van der Heul

Bij een praktijk voor integratieve psychotherapie krijg je de aanpak die bij jou als persoon het beste past. Een van de psychotherapeuten die deze behandeling in de regio Rotterdam bieden, is Machteld van der Heul. Zij heeft in Amsterdam de opleiding voor integratieve psychotherapie voltooid en lange tijd gewerkt in de psychiatrie. Bij Therapie Van der Heul kan je terecht voor alle soorten psychische hulp, zoals EMDR therapie na een trauma of slachtofferhulp. Ook bij relatieproblemen of een ander probleem helpt Machteld je met een aanpak die bij je past.

https://therapievanderheul.nl/