De Dikke Graaf
Image default
Recreatie

3 leuke ideeën voor een écht avontuurlijke vakantie

Het nieuwe jaar is begonnen en wat is de tijd toch ontzettend snel gegaan. 2023 wordt het jaar waarin we onze grenzen gaan verleggen. Dat betekent dat we vaker het avontuur gaan opzoeken. Weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? Begin hier. Van een trip naar de wildernis tot een unieke roadtrip. Wij zetten onze 3 leukste ideeën voor je op een rijtje. Lees snel verder! 

  1. Trip naar de wildernis 

Op nummer 1; een bushcraft cursus. Bushcraften is namelijk een ontzettend leuke en uitdagende manier om tijd door te brengen in de natuur. Het omvat vaardigheden zoals het opzetten van een kamp, het starten van een vuur en het maken van de nodige gereedschap. Het is ook een manier om verbinding te maken met de natuur en om te leren over de omgeving waarin je je bevindt. Bovendien kan zo’n cursus een leuke manier zijn om samen te werken met anderen en om nieuwe vrienden te maken. Of je nu een ervaren avonturier bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe hobby, zo’n cursus is voor iedereen leuk! 

  1. Ga erop uit naar Zweden 

Als je er nog niet bent geweest, dan moet dit je tweede bestemming van het jaar worden. Een vakantie in Zweden biedt namelijk activiteiten die je in andere delen van Europa niet snel gaat vinden. Denk hierbij aan ijsvissen, bijlwerpen, quad rijden of een heerlijke duik nemen in een koud bergmeertje in de prachtige Zweedse natuur. Het is niet alleen ontzettend avontuurlijk, maar ook nog eens ontspannen. Na een dag vol activiteiten kun je namelijk genieten van een heerlijke sauna. Een vakantie in Zweden is alles behalve saai! 

  1. Meerdaagse hike

Reizen met alles wat je nodig hebt in een backpack geeft je toch wel het ultieme gevoel van vrijheid. Wanneer je dit combineert met een wandelroute die je door de mooiste natuurgebieden, bergen en nationale parken leidt en je hebt het ultieme hike-gevoel te pakken! Er zijn overal ter wereld ontzettend toffe trails die je in een paar dagen (of zelfs maanden) kunt lopen. Voor iedereen is er wel een geschikte hike te vinden met een passende moeilijkheidsgraad! Denk bijvoorbeeld aan een huttentocht in Oostenrijk. 

 

Zoals je kunt lezen zijn er talloze avontuurlijke vakantiebestemmingen waar je naar toe kunt gaan, afhankelijk van wat voor soort avontuur je zoekt. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een vakantie met adrenalinekick, zou je kunnen overwegen om naar een bestemming te gaan waar je kunt bungeejumpen, skydiven of raften. Andere populaire bestemmingen zijn berggebieden waar je kunt klimmen of hiken. Er is voor iedereen wel wat, het is alleen belangrijk om in 2023 deze stap ook daadwerkelijk te zetten.