De Dikke Graaf
Image default
Sociaal

Steeds meer Rotterdammers voelen zich onveilig in hun buurt

Dagelijks hoor je vanuit het hele land vervelende verhalen over schietpartijen, steekpartijen, berovingen of roofovervallen. Logisch dat er groepen mensen zijn die ’s avonds vaak niet meer alleen over straat durven te gaan en daardoor maar binnen blijven of een blokje omlopen als ze een groepje jongeren tegen komen. Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer Rotterdammers zich bijvoorbeeld onveilig voelen in hun buurt. Blijkt dit ook uit de misdaadcijfers? En wat wordt eraan gedaan om dit te verbeteren? Via Hardnieuws kun je voor de meeste steden per dag volgen wat er zich allemaal afspeelt qua incidenten in desbetreffende stad.

Steeds meer Rotterdammers voelen zich onveilig

Ondanks dat het misdaadcijfer in Rotterdam is gedaald, blijken steeds meer Rotterdammers zich toch onveilig te voelen in hun eigen stad. Er is een vragenlijst afgenomen onder meer dan honderdzeventigduizend Nederlanders boven de vijftien jaar in ons land. Van alle steden scoort Rotterdam ronduit het slechtste, zelfs als je dit vergelijkt met de grote(re) steden in ons land. Maar wat zegt dit precies en wat geeft dit aan over de huidige status van de stad Rotterdam?

 

Duidelijk is dat in veel wijken de politie gelukkig goed zichtbaar is en dit door veel buurtbewoners ook wordt gewaardeerd. Echter wordt er op veel punten ook een onvoldoende gescoord omdat er een hoge mate van ontevredenheid heerst over overlast van hangjongeren en de aanpak hiervan, hardrijders in de wijk, vernielingen, milieu- en drugsoverlast. Veel bewoners vinden dat hier harder tegen opgetreden mag worden en dat er strengere straffen uitgedeeld dienen te worden om ervoor te zorgen dat de overlast in bepaalde wijken afneemt. Aangezien er veel overlast afkomstig is van jongeren lijkt er ook een belangrijke taak weggelegd voor wijkcentrums en sociaal werkers of hulpverleners die met de jongeren in gesprek gaan, zorgen dat ze zich niet vervelen en weten wat er speelt in de wijk. 

Volg het laatste nieuws uit Rotterdam

Ben je wel nieuwsgierig naar alles wat er in jouw stad gebeurt, ondanks dat je misschien ook ontevreden bent over de veiligheid in de stad? Via 112 nieuws uit Rotterdam op Hardnieuws.nl kun je alles volgen wat er gebeurt in Rotterdam. Hier worden elke dag diverse nieuwsberichten geplaatst met gebeurtenissen rond politie, brandweer en ambulance die gebeuren in de stad.

https://www.hardnieuws.nl/