De Dikke Graaf
Image default
Sport

De voetbalclub van de eeuw

Voetbalclub Ajax, een trots voor mening man. Maar wat weet je nou echt van deze Amsterdamse toppers? Lees verder om meer te leren over Ajax, de geschiedenis en wat je kunt doen om ze in het echt een keer te spotten.

Waar en wanneer is Ajax ontstaan?

Iedereen kent Ajax maar hoe is deze prachtige club ontstaan? Ik zal je meenemen in de geschiedenis van de voetbalclub. Ajax bestaat al sinds 1894 en is opgezet onder de naam ‘Union’ door een paar vrienden. Helaas, door alle strenge regels ten tijde, is de club kopje ondergegaan in 1896. Maar vergeten waren ze zeker niet. Vier jaar later in het café Oost-Indië aan de Kalverstraat hebben ze weer bij elkaar gezeten en is het gelukt hoor; de voetbalclub is officieel ontstaan. En sindsdien hebben ze zich alleen maar omhoog gevochten tot de welbekende club die ze nu zijn.

De tickets

Je bent dus verliefd geworden op deze voetbalclub en je wilt ze zien spelen in de eredivisie, hoe kom je dan aan de echte Ajax tickets? Als echte Ajax kenner zul je wel weten dat de kaarten voor de belangrijkste wedstrijden erg snel uitverkocht zijn daarom moet je dus goed opletten en zodra je weet welke wedstrijd je wil bekijken vervolgens ook de tickets gaan bestellen zodat je niks mist. Dat gaat als volgt: ga naar de website van Ajax en maak je een account aan als je nog geen account had. Daarna, als je die stappen hebt voltooid kies je een wedstrijd uit die je interessant lijkt en kies je de stoelen uit waarvan jij denkt dat het jou de allerbeste ervaring gaat opleveren. En als je dan doorklikt kan je je tickets bestellen. Nu heb jij je eigen Ajax kaarten!

Populariteit

Hoe komt het nou dat eigenlijk iedereen in Nederland, en zelfs in Europa, Ajax kent? Nou dat zit zo; omdat de voetbalclub van Nederlandse bodem is en uit hartje Amsterdam komt, voelt het voor vele mensen als een ‘echt’ Nederlandse voetbalclub. Hiernaast bestaat de club al erg lang en hierdoor zijn heel veel fans al sinds kleins af aan gek op de Amsterdamse voetbalclub. Het wordt dus ook doorgegeven in families, hoe gek het ook klinkt, je zou de liefde voor de voetbalclub bijna erfelijk kunnen noemen.

https://www.goticketshop.nl/