De Dikke Graaf
Image default
Winkelen

Biologisch afbreekbare kokosnoot schaaltjes

Kokosnoot schaaltjes helpen bij een plasticvrij leven

Een overmatig gebruik van plastic is schadelijk voor het milieu. Gelukkig worden steeds meer producten en verpakkingen van gerecycled plastic gemaakt. Daarnaast zijn er fraaie varianten op plastic gebruiksartikelen, zoals kokosnoot schaaltjes. Deze kommen zijn een natuurproduct en daarom biologisch afbreekbaar. Je kan ze – als ze eenmaal kapot zijn – weggooien bij het gft-afval. Welke voordelen bieden schaaltjes van kokosnoot?

Gerecyclede kommen van echte kokosnoot

Nadat de kokosmelk uit de kokosnoot is gehaald, blijft de schil over. Het is zonde om deze schillen te vernietigen en uit het oogpunt van duurzaamheid beter om er kokosnoot schaaltjes van te maken. Deze kommetjes zijn een goede vervanging van plastic schaaltjes. Je kan ze vullen met lekkers voor je ontbijt, een toetje of chips. Heb je het kommetje weggegooid, dan breekt het materiaal vanzelf af.

Ontbijt- en dessertkommen met een unieke uitstraling

Elke kokosnoot kom is handgemaakt en uniek. Een set kommetjes cadeau doen aan een dierbare is dus altijd een goed idee. De kokosnoot schaaltjes hebben een natuurlijke, mooie uitstraling, zodat ze decoratief staan op tafel of in de kast en een mooie aanvulling vormen op je servies. Voor coconut bowls geldt wel een speciale manier van reinigen. Je doet ze niet in de vaatwasser, maar maakt ze schoon met een lauwwarm sopje of door ze uit te koken met water.

Eco Company selecteert ethisch geproduceerde gebruiksartikelen

Een van de webwinkels waar je kokosnoot schaaltjes kan bestellen, is Eco Company. Dit bedrijf biedt eco-lampen en duurzame producten voor badkamer, keuken en bodycare. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen, wordt het transport tussen handelaren beperkt en zuinig omgesprongen met energie. De spullen zitten in een eenvoudige verpakking, die niet onnodig luxe is. Plaats je een bestelling, dan ontvang je deze in dozen van materiaal dat 100% gerecycled is.

https://eco-company.nl/