De Dikke Graaf
Image default
Tech

Laadkabel type 2

Mennekes laadkabels zijn gelijk aan Type 2 laadkabels. De naam van de laadkabel komt van Mennekes, de ontwikkelaar van de stekker. De populariteit van de laadkabels van het merk tijdens de pioniersfase van elektrische voertuigen heeft er vervolgens voor gezorgd dat de naam Mennekes populair blijft bij eigenaren die een Type 2 connector aan de zijkant van hun voertuig hebben. Mennekes laadkabels werden later de standaard voor Europese laadpalen omdat Mennekes laadkabels een grotere capaciteit hebben dan Type 1 laadkabels. Daarom zijn driefasige laadkabels die niet Type 1 zijn Type 2 beschikbaar. Met een driefasige laadkabel kan je EV sneller opladen als de geïntegreerde lader dit ondersteunt. De meeste openbare laadpalen zijn al uitgerust met driefasig laden.

Auto’s met klasse 2 connectiviteit Dus Europese en Amerikaanse auto’s hebben (meestal) een Type 2 aansluiting aan de zijkant van de auto. Concreet betekent dit dat de volgende voertuigen kunnen worden opgeladen met een laadkabel type 2

  • Alle Tesla-modellen

  • Alle Volvo-modellen

  • Alle BMW-modellen

  • Alle Mercedes-Benz-modellen

  • Alle Volkswagen-modellen

  • De meeste Renault-modellen

Weet u niet zeker of uw voertuig een Mennekes/Type 2 laadkabel nodig heeft om op te laden? Gebruik onze handige configurator op de startpagina om een ​​laadkabel voor uw model te kiezen die compatibel is met uw voertuig en wordt aanbevolen door Voldt.

 

https://www.voldt.nl/laadkabel-type-2