De Dikke Graaf
Image default
Gezondheid

Hoe houd je een stralende huid

Iedereen wil natuurlijk wel graag een mooie huid. Een die gewoon straalt, geen oneffenheden heeft en lekker zacht aanvoelt. Voor veel mensen is dit echter niet de realiteit. Er zijn veel mensen die bijvoorbeeld last hebben van acne. Sommigen hebben last van een te droge huid of juist weer te vettig. Gelukkig zijn er dingen die je hier allemaal aan kan doen. Hieronder een aantal tips voor de optimale huidverzorging.

Douchen minder heet, korter en minder vaak

Hoewel velen van ons het heerlijk vinden om te douchen, is het toch niet altijd goed voor onze huid. Deze zorgt namelijk voor een uitdroging van de huid. Vooral voor mensen die al last hebben van een droge huid is het niet aan te raden om te lang te douchen. Probeer ook iets minder heet te douchen en houd de temperatuur onder de 37 graden Celsius.

Reinig en scrub je huid

Voor een verzorgde en gezonde huid is het ontzettend belangrijk om deze goed te reinigen. Dit kan je dan ook het beste doen. Ook stapelen zich dagelijks dode huidcellen op bij je huid. Daarom kan je regelmatig je huid scrubben om deze dode huidcellen weg te krijgen. Doe dit echter maar 1 keer per week.

Hydrateer je huid dagelijks

Je huid, je hele lichaam eigenlijk, verliest elke dag de hele tijd vocht en dit moet aangevuld worden. Voor je lichaam vul je dit vocht aan door genoeg te drinken. Bij je huid kan je dit probleem echter aanpakken via huidverzorging. Er zijn verschillende bodylotions en gezichtscrèmes voor op je huid die goed zijn om je huid weer te bevochtigen.

Leef gezond

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar door gezond te zijn zal je zien dat je huid ook weer begint te stralen. Dit wordt beïnvloed door zowel je voeding als je lichaamsbeweging. Je hebt elke dag voldoende vetten nodig uit bijvoorbeeld noten of avocado. Roken is slecht voor je gezondheid én je huid dus vermijd dit liever. Ook is stress slecht voor je huid dus zorg dat je genoeg ontspanning krijgt op een dag.

Kies de juiste producten

Zorg dat je allereerst weet wat voor huidtype je hebt, zodat je deze ook op de juiste manier kan verzorgen. Er passen tenslotte andere producten bij een vettige huid dan bij een droge huid en het gebruik van de verkeerde producten kan de problemen erger maken. Op internet is meer dan genoeg te vinden over welke huidverzorgingsproducten je het beste kunt gebruiken voor jouw huidtype en meestal is het ook te vinden op de producten zelf in de drogisterij.