De Dikke Graaf
Image default
Tech

Led strips in je interieur: ideeën en inspiratie

Het hebben van goede verlichting is belangrijk in de woning. Het moet niet alleen zorgen voor goede verlichting, maar het moet visueel ook mooi staan in de woning. LED verlichting kan erg flexibel ingezet worden waardoor er veel mogelijkheden zijn voor het verlichten van de woning. LED verlichting bestaan in vele soorten waardoor de woning naar jouw wensen belicht kan worden. Maak gebruik van een led strips afstandsbediening of zorg ervoor dat alles automatisch aangaat bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Voordelen van LED strip verlichting

Het gebruiken van LED strip verlichting komt met vele voordelen. Ten eerste zorgt het ervoor dat je jaarlijks flink wat kosten bespaard aan energieverbruik. LED strips zijn namelijk veel zuiniger met energie dan andere alternatieven. Daardoor kun je de woning verlichten voor veel lagere kosten. Ten tweede zijn er vele soorten LED verlichting waar je gebruik van kunt maken. Zo zijn er bijvoorbeeld felle LED’s voor het simpelweg verlichten van een kamer. En er zijn led strips die van kleur kunnen veranderen die vooral bedoeld zijn voor de sfeer van een woning. Ten slotte gaat LED verlichting erg lang mee vergeleken met andere soorten verlichting. Daardoor hoef je de LED verlichting niet zo vaak te vervangen. Dit bespaart jou geld en zorgt ervoor dat er minder afval in het milieu komt. 

De badkamer verlichten met ledstrips

LED strips kunnen heel goed in de badkamer gebruikt worden als verlichting. Het is belangrijk dat een badkamer goed wordt ingericht omdat je hier dagelijks komt. Je maakt je hierin klaar voor de dag, en je komt er weer in wanneer je voorbereidt om te gaan slapen. In de badkamer is het belangrijk om belangrijke plekken goed te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan de spiegel. Met een led strip kun je heel gemakkelijk verlichting aanbrengen achter de spiegel. Maak daarbij gebruik van dimmers waarmee je de felheid van de verlichting kunt bepalen. In de ochtend is het namelijk fijn om een dimmer licht te gebruiken zodat je rustig wakker kunt worden. 

Verlichting in de gang

De gangen kunnen ook erg mooi verlicht worden met LED verlichting. De gang is meestal de plek waar je terecht komt wanneer je de woning binnenkomt. Het is de eerste plek die de gasten zullen zien. Het is daarom belangrijk om ook hier voldoende tijd in te steken. Met LED verlichting kun je bepaalde stukken van de gang belichten om er aandacht naartoe te trekken. Denk bijvoorbeeld aan mooie schilderijen of foto’s. 

Waterbestendige strips

Voor vochtige ruimtes is het handig om waterbestendige strips te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de tuin of in de douche. Op deze manier kun je een led strip aanbrengen