De Dikke Graaf
Image default
Tech

Wat is het verschil tussen passieve en actieve speakers

Wat is een passieve luidspreker?

Een passieve luidspreker heeft geen ingebouwde versterker. U moet dus een versterker voor uw luidsprekers kiezen. Het is belangrijk dat u de juiste versterker koopt om een ​​geweldige geluidskwaliteit te garanderen. Er is dus meer te overwegen bij het introduceren van uw geluidsraamwerk wanneer u latente luidsprekers kiest. Hoe het ook zij, een passieve luidspreker biedt ook een paar aandachtspunten ten opzichte van een actieve luidspreker:

 

  1. Zo hoeven passieve speakers geen last te hebben van een andere krachttoevoer, maar gewoon een speakerlink tussen de speakers en de versterker. Vergeet niet dat hoe hoger de intensiteit van uw etablissement, hoe dikker de link moet zijn voor de beste solide.
  2. Je werkt een geluidsraamwerk met losse speakers met je enhancer of mixer. Er zitten dus geen vangsten aan de speakers. Tijdens een bijeenkomst kunnen anderen niet zomaar het volume veranderen.
  3. Een losse speakerset is minder draagbaar, maar je kunt dit aanpakken door je geluidsraamwerk in een flightcase te monteren. U hoeft niet alle onderdelen opnieuw aan te sluiten.

 

Welk type speaker is de beste beslissing?

Dat antwoord hangt af van uw omstandigheid. Geluidskaders met passieve luidsprekers en sets met actieve luidsprekers zijn equivalent wat betreft kosten en geluidskwaliteit (als u de juiste versterker heeft voor uw passieve luidsprekers). Het gaat dus heel erg om je eigen neiging. Stel uzelf bijvoorbeeld vragen “waar ga ik mijn luidsprekers gebruiken” en “wat zou ik graag willen doen met mijn geluidsinstallatie”.

Actieve luidsprekers zijn zonder twijfel de minst moeilijke beslissing. Kleine actieve luidsprekers met een Bluetooth-associatie zijn tegenwoordig ongelooflijk populair, omdat je ze ongetwijfeld overal mee naartoe kunt nemen: van de woonkamer naar het toilet en naar het recreatiecentrum voor muziek tijdens een cook workshop. Ongeacht of u uw geluidsinstallatie met meerdere luidsprekers en / of een subwoofer moet uitbreiden, u maakt het uzelf gemakkelijker als u actieve luidsprekers kiest.

Als u de volledige controle wilt hebben over uw arrangement en de activiteit ervan, zijn passieve sprekers het beste alternatief. Passieve speakers zijn bekend bij onder meer DJ’s en sound designers. Zoals we eerder hebben vermeld, is het belangrijk dat uw versterker en uw luidsprekers goed op elkaar zijn afgestemd. Het is ideaal om een ​​versterker te kiezen met een hogere kracht dan je luidsprekers om niet te knippen. Ook kun je een losse speakerset uitbreiden met subwoofers en randapparatuur. Langs deze lijnen maak je een total enhancer rack. Maar daarnaast zijn uiteraard ook kleine losse speakers voor een eenvoudig te verplaatsen set denkbaar!

Koop grote of kleine passieve en actieve luidsprekers

Van kleine passieve luidsprekers tot enorme actieve luidsprekers en van enorme passieve luidsprekers tot kleine actieve luidsprekers – we hebben ze allemaal. Omdat u het contrast kent tussen passieve en actieve sprekers, kunt u genoegen nemen met een weloverwogen beslissing voor uw nieuwe stabiele geluidsinstallatie. Onderzoek ons ​​brede scala aan luidsprekers en andere geluidshardware en dien vandaag nog uw verzoek in!

Meer weten? Lees het volledige artikel over passieve en actieve speakers