De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Houd schimmels buiten met aluminium muurafdekprofielen!

Aluminium is een metaal dat veel gebruikt wordt bij het bouwen van nieuwe panden en renovaties. Dit is omdat aluminium veel goede eigenschappen heeft waardoor het ideaal te gebruiken is voor onder andere: aluminium lekdorpel, aluminium waterslagen en aluminium raamdorpels. Deze onderdelen voorkomen dat er vocht vanuit uw gevel of kozijn in uw huis loopt. Als er vocht tussen uw muren zit kan dit nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid omdat er door het vocht schadelijke schimmels op uw muren kunnen ontstaan.

Aluminium is uniek in zijn soort!
Zoals eerder aangegeven is aluminium uitstekend te gebruiken voor renovatie en nieuwbouwprojecten omdat dit metaal veel unieke eigenschappen heeft. Zo is aluminium een heel licht metaalsoort. Dit maakt aluminium makkelijk te bewerken en te vervoeren. Daarnaast heeft het van nature een oxide laag dat het metaal beschermt tegen corrosie. Als u aluminium buitenshuis gebruikt is het aan te raden om deze te anodiseren. Want ondanks de van nature relatief hoge corrosieweerstand van het metaal, kunnen bepaalde invloeden van buitenaf toch de oxidelaag aantasten waardoor er corrosie ontstaat.

Aluminium is ook geschikt voor afwerking van uw dakterras!
Een balkonhek is niet alleen functioneel, maar siert ook mooi op uw gevel. Er zijn veel verschillende soorten balkonhekken. Zo heeft u stalen balkonhekken, Franse balkonhekken, glazen balkonhekken en stalen balkonhekken. Maar u kunt ook kiezen voor een aluminium balkonhek. Balkonhekken gemaakt van aluminium zijn licht, stevig en volledig roestvrij! Zelfs als u besluit uw balkonhek niet te anodiseren zult u er weinig onderhoud aan hebben. Een balkonhek van aluminium is naast de eerdergenoemde voordelen ook nog eens duurzamer dan balkonhekken van staal of ijzer.

Hoe duurzaam is aluminium nu echt?
Veel mensen denken dat aluminium niet duurzaam is, door de hoge energiebehoefte bij productie. Vroeger was de productie van aluminium een energie-intensief proces. Maar sinds 1990 wordt het energieverbruik voor de winning van aluminium met 70% terug gedreven. Omdat er hiervoor steeds vaker gebruikt wordt gemaakt van schone energiebronnen zoals bijvoorbeeld waterkracht. Leuk feitje, Rusal is de grootste aluminiumproducent in de wereld en produceert aluminium voor 90% met hydro-elektriciteit.

Aluminium is gemakkelijk te bewerken!
Tot slot het laatste voordeel als u kiest voor aluminium. Als u kiest voor aluminium voor uw balkonhekken, waterslagen enz. kunt u ervoor kiezen deze af te werken met diverse RAL kleuren, die u doormiddel van een speciale coating kan laten matchen met bijvoorbeeld uw bedrijfskleuren. Hierdoor straalt niet alleen de binnenkant van uw pand uw identiteit uit maar ook de buitenkant! U kunt uw aluminium online bestellen of bij een groothandel in de omgeving. Deze professionals kunnen ook vaak ter plekke het metaal voor u bewerken zodat u dit niet thuis hoeft te doen.