De Dikke Graaf
Image default
Winkelen

Werklaarzen tips voor de winter

WERKLAARZEN TIPS VOOR DE WINTER

Werklaarzen kan je het hele jaar door dragen, maar over het algemeen worden ze vooral tijdens koude periodes uit de kast gehaald. De weermannen en weervrouwen voorspellen een koude winter dit jaar. En hoewel ze er wel vaker naast zitten is het wel goed om voorbereid te zijn. In 2020 waren er na 2 koude weken vrijwel geen werklaarzen meer verkrijgbaar in Nederland. En met lekke werklaarzen werken is geen optie dus check op tijd of je laarzen nog een winter mee kunnen. We hebben hier een korte opsomming gemaakt waar je op moet letten voor de aanschaf. De tijd dat je alleen kon kiezen tussen bruine werklaarzen of zwarte ligt achter ons want de keuze is enorm.

Type WERKLAARZEN

Er zijn dus verschillende varianten werklaarzen op de markt en in het najaar zijn dan met name de gevoerde werklaarzen in trek. Dit zijn veiligheidslaarzen gevoerd met wol, fleece of bont (imitatiebont uiteraard) Dit zorgt ervoor dat je voeten warm blijven.  

Maar let wel op dat je gevoerde werklaarzen met een S3 normering aanschaft. Werklaarzen met een S3-normering hebben ten minste een beschermde neus en een anti perforatie zool, of wel een ondoordringbare tussenzool. Bovendien zijn S3 veiligheidslaarzen minimaal  60 minuten waterafstotend.

WINTER WERKLAARZEN

De laatste jaren zijn de gevoerde werklaarzen niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Kijk maar eens om je heen tijdens de winterperiode en je zal zien hoeveel mensen er op werklaarzen lopen maar deze niet gebruiken om mee te werken. Door de warme voering zijn ze ideaal bij het wandelen door de bossen of door de sneeuw. En een bijkomend voordeel is de SRC antislipzool waardoor je veel grip blijft houden op gladde ondergronden zoals ijs en sneeuw. 

 

TIPS bij de aanschaf van je WERKLAARZEN

Tip 1: Kies de werklaarzen die passen bij je werkzaamheden en werkomstandigheden. Kijk hierbij vooral naar de materialen van de laars

Tip 2: Koop je werklaars niet te groot. Als je een laars voor de eerste keer aantrekt mag dit best stroef gaan. Als deze maar niet knelt bij de hak of tenen. De schacht van de werklaarzen zal na verloop van tijd soepeler worden en dan is het niet handig als deze te los zit.

Tip 3: Het leer van je werklaarzen “werkt” dus het is aan te raden deze regelmatig in te spuiten of te onderhouden met leervet. Dan blijven ze langer waterdicht en blijven ze er ook nog eens mooi uitzien. Als je nog meer wil weten over onze werklaarzen neem dan gerust contact op met Wear2work, de specialist in werklaarzen.  

https://www.wear2work.nl/werklaarzen/