De Dikke Graaf
Image default
Wonen

4 spelletjes die iedereen in huis moet hebben

Als je op zoek bent naar leuke spelletjes om in huis te hebben, dan ben je bij ons aan het juiste adres. In dit blog artikel geven wij 4 ideeën waarmee je de dag door kunt komen. Zo zijn er verschillende soorten spellen die iedereen kan spelen en is er voor ieder wat wils.

Heerlijk sjoelen

In de eerste plaats is sjoelen een heerlijk spel om te spelen met het gezin. Het is een tactisch spel waarbij je met pionnen moet sjoelen. Dit doe je door ze in de juiste volgorde en met de juiste snelheid tegen elkaar te laten botsen. Wie het eerst alle pionnen kwijt is, wint het spel.

Het spel is leuk voor jong en oud en je kunt er uren mee bezig zijn. Ook als je even geen zin hebt in een uitdagend spel, is sjoelen een leuk tijdverdrijf. Een sjoelbak halen is dus zeker aan te raden.

Monopoly

Wie kent het beroemde Monopoly nou niet? In dit spel ga je met geld en aandelen om en probeer je zoveel mogelijk geld te verdienen. Het spel is geschikt voor 2 tot 6 personen en is ideaal voor een gezellig avondje met familie of vrienden.

Voor wie van strategie houdt, is Monopoly echt een aanrader. Het spel is wel wat ingewikkelder dan sjoelen, maar daardoor ook voor sommigen uitdagender. Als je het spel eenmaal onder de knie hebt, wil je niet meer anders.

Triviant

In de derde plaats is Triviant een leuk spel dat geschikt is voor 2 tot 4 personen. Het is een kennisquiz waarbij je op verschillende onderwerpen wordt getest. Denk hierbij aan geschiedenis, aardrijkskunde en actualiteiten. Wie het meeste weet, wint het spel.

Triviant is een perfect spel voor wie van uitdaging houdt. Ook als je wat minder van spellen houdt, is Triviant een leuke manier om de dag door te komen. Er zijn verschillende categorieën waaruit je kunt kiezen, dus er is voor ieder wat wils.

Mens erger je niet

Als laatste is Mens erger je niet een leuk spel. Het doel van het spel is om als eerste alle pionnen naar huis te krijgen. Dit doe je door zo snel mogelijk rondes te maken en de juiste worpen te doen.

Mens erger je niet is een spannend spel waarbij je soms moet vooruit denken. Ook hier geldt weer dat het spel voor jong en oud geschikt is. Het is een leuke manier om de dag door te komen en tegelijkertijd je geest wat bij te spijkeren.

Al met al zijn dit 4 leuke spelletjes die iedereen in huis moet hebben. Sjoelen, Monopoly, Triviant en Mens erger je niet zijn perfect om een gezellige avond mee door te brengen met familie of vrienden. Voor welk spelletje kies jij?