De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Alle voordelen van een geïsoleerd huis

Een geïsoleerd huis heeft vele voordelen, die voordelen leggen we uit in deze blog.

Elk seizoen comfortabel

Goede isolatie zorgt ervoor dat je huis in de winter warmte vasthoudt en in de zomer warmte buiten houdt. Zo heb je elk seizoen een aangename temperatuur in je huis. Het isoleren van je huis levert je het hele jaar door meer comfort op. Naast warmte houdt isolatie ook geluid binnen, dat voorkomt geluidsoverlast.

Voorkom vochtproblemen

Woningen die niet geïsoleerd zijn, krijgen sneller last van vochtproblemen. Door je huis te isoleren krijg je minder condens op de ramen. In een niet geïsoleerde woning kan door vochtproblemen schimmel ontstaan.

Energie(kosten) besparen

Door te isoleren sluit je kou buiten en zorg je dat de warmte binnenblijft, daardoor hoeft je Cv-ketel minder hard te werken. Met het isoleren van je huis kan je tot wel 25% op stookkosten besparen, erg prettig nu de stroom- en gasprijzen met meer dan 200% zijn gestegen.

Beter energielabel

Je huis isoleren is een investering in je woning, door het besparen op energiekosten verdien je deze investering binnen drie tot vijf jaar terug. Daarnaast wordt je woning duurzamer. Goed voor de planeet en voor jou, je huis krijgt door isolatie namelijk een beter energielabel. Een goed energielabel dat is dan weer positief voor de waarde van je woning.

Wil je je woning laten isoleren? Alpine Isolatie heeft voor iedere woning een geschikte oplossing.