De Dikke Graaf
Image default
Wonen

De 5 voordelen van een gietvloer op een rijtje

Gietvloeren zijn vloeren zonder voegen, in tegenstelling tot traditionele tegelvloeren. Ze worden steeds populairder omdat ze de ruimtes optisch vergroten. Een ander voordeel van een gietvloer is dat hij, dankzij de afwezigheid van voegen, gemakkelijk en snel schoon te maken is.

In een huis kan een gietvloer zich aanpassen aan de meest uiteenlopende stijlen en deze een meerwaarde geven: gezien de minimale uitstraling past deze vloer perfect bij een essentiële stijl, maar ook bij vintage, antieke of barokke stijlen. De vloer is makkelijk aan te passen qua kleuren en tinten, en is zeer slijtvast. Bovendien is deze vloer perfect voor een interne renovatie, omdat het mogelijk is een naadloos oppervlak te creëren zonder de bestaande vloer te slopen en dus zowel de installatietijd als de prijs vermindert. Klik hier voor meer informatie.

1. Belangrijkste voordeel: Hygiënisch schoon

Een van de belangrijkste kenmerken van een gietvloer is toch wel de grotere hygiëne zonder vuil op de voegen.

Bij de keuze van een vloer wordt vaak geen rekening gehouden met de voegen: deze zijn gemaakt van een poreus materiaal en beginnen meteen na de installatie zwart te worden omdat ze vloeistoffen, vuil, vlekken enz. absorberen. Het schoonmaken van de voegen van de vloer is niet eenvoudig, het vergt tijd en doorzettingsvermogen, want het probleem blijft terugkomen. Een gietvloer is juist zeer gemakkelijk schoon te maken; de afwezigheid van voegen maakt het moeilijk voor bacteriën en vuil om zich op te hopen in kiertjes en naden. Het enige wat je nodig hebt, is een natte doek en een beetje neutraal PH reinigingsmiddel.

2. Een naadloze vloer zonder slopen

Een ander voordeel van een gietvloer is het feit dat in geval van renovatie de oude vloer niet hoeft te worden verwijderd. Dit betekent een minder ingrijpende ingreep en dus kortere (ver)bouwperiode en bijgevolg een lagere prijs. Dankzij de geringe dikte is het mogelijk om in korte tijd en zonder deuren in te korten een gietvloer te krijgen.

3. Ruimtes lijken groter met een naadloze vloer

Gietvloeren lijken ruimten groter te maken. Door de afwezigheid van voegen lijkt de omgeving vloeiender, in plaats van in een raster te worden ingekapseld. Ze zijn perfect voor grote ruimtes, maar ook in staat om kleine ruimtes te verfraaien en een meerwaarde te geven. Een kleine badkamer, bijvoorbeeld, zal, indien gerenoveerd met een gietvloer groter en moderner lijken.

  1. Gietvloeren zijn ook perfect om een rustige overgang te creëren tussen de binnen- en buitenruimte, omdat een gietvloer ook buiten kan worden toegepast, met enkele speciale behandelingen die het oppervlak bestand maken tegen slijtage, gebruik, chemische stoffen, UV-stralen, water. Het is dus mogelijk om slechts één vloer te kiezen voor zowel binnen als buiten, waardoor een modern en uniek effect van continuïteit ontstaat. Op die manier krijgt de woonkamer dezelfde uitstraling als het terras of de veranda.

5. Bestendige vloeren die lang meegaan

De gietvloeren kunnen worden behandeld met een beschermende hars zodat de vloer bestand is tegen het snel binnendringen van vele vloeistoffen. Het is echter nog beter om in gedachten te houden dat alle vloeistoffen zoals wijn, olie, azijn, koffie snel van het oppervlak moeten worden verwijderd voordat ze dieper binnendringen.

 

Naast de esthetische en technische kenmerken die al in dit blog zijn behandeld, behoudt een gietvloer de kleur, zelfs wanneer deze buiten wordt gelegd, omdat de beschermende behandelingen ze beschermen tegen UV-stralen. Klik hier voor meer informatie.