De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Vijf voordelen van een laadpaal thuis

Skip de rij

Wanneer je een eigen laadpaal hebt, scheelt dat veel wachten. In Nederland zijn er heel veel openbare laadpunten, maar ook heel veel elektrische voertuigen. Als je een laadpaal thuis hebt hoef je minder vaak naar een openbaar laadstation dus dat scheelt tijd.

’s Nachts laden

Voor veel automobilisten geldt dat hun auto maar op twee momenten per dag langere periode stilstaat. ’s Nachts voor hun huis en overdag op hun werk. Het is erg handig om de dag te beginnen met een opgeladen auto zodat je niet meteen in de rij hoeft te staan. Thuis ’s nachts opladen biedt uitkomst.

Bespaar geld

Een laadpaal kopen is een behoorlijke investering, maar het laden bij een eigen laadpaal is veel goedkoper. Een eigen laadpaal is een investering die je snel terugverdient. Elektrisch rijden is vele malen goedkoper dan rijden op benzine of diesel en met een eigen laadpaal bespaar je nog meer.

Verdien geld

Met een eigen laadpaal kun je niet alleen geld besparen je zou erg zélfs geld mee kunnen verdienen. Het is mogelijk om je laadpaal openbaar te maken, vervolgens kun je geld vragen voor het afnemen van stroom. Je laadpaal moet dan wel op privéterein staan. Nadeel is wel dat je dan misschien weer moet wachten voor je eigen laadpaal.

Groene stroom

Elektrisch rijden is duurzaam mits de elektriciteit waar je op rijdt duurzaam is. Dat klinkt logisch, maar wanneer de stroom waar je op rijdt opgewekt is in een koolcentrale is het nog niet erg duurzaam. De uitkomst daarvoor is het opwekken van je eigen duurzame groene stroom. Dit kan met zonnepanelen. Door zonnepanelen kan je bijna gratis je eigen auto opladen.

Wil jij nu ook een laadpaal thuis? Bij Laadpaal Today krijg je persoonlijk advies.