De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Onmisbare droogloopmat

Nederland en water Op zo’n 185 dagen hebben we in Nederland regen. Op 130 van deze dagen valt er meer dan één millimeter water. Op gemiddeld tweeëntwintig dagen valt zelfs meer dan 10 millimeter regenwater uit de lucht. Dat Nederland veel nattigheid kent, dat kunnen we wel vaststellen. Dus met zo vaak natte straten, loop je veel te vaak met natte schoenen je huis binnen. Dat is bijna niet te voorkomen in ons regenachtige landje. Maar die nattigheid wil je eigenlijk niet voorbij je voordeur laten komen. Het is beter voor iedereen als vuil en vocht op de droogloopmat op maat achterblijft.

Hou je huis schoon en droog

Het had mij niet verbaasd als deurmatten lang geleden door een Nederlander waren uitgevonden met al die nattigheid hier. Maar het is wel zeker dat deze uitvinder een lintje verdient. Deurmatten en zeker een droogloopmat op maat, zijn in ons natte Nederland echt onmisbaar. In ons natte kikkerlandje kunnen we niet zonder een goede droogloopmat op maat. Een andere oplossing is natuurlijk om je schoenen meteen op de mat uit te trekken, maar ook dan zal het vocht van je zolen direct in je droogloopmat op maat trekken en zich niet verder in je huis verspreiden. Dus om met droge schoenen en voeten je huis in te komen moet je een deurmat en beter nog een droogloopmat op maat hebben.

Deurmatten in de geschiedenis

Eeuwenlang blijken we al gebruik te maken van de deurmat. Er zijn zelfs vanuit het oude Egypte al vormen van deurmatten bekend. Toen was het een stuk hout met een gat erin. In dat gat werd zand gedaan en dat werd weer gebruikt om de vloer schoon te maken. Gelukkig is onze mat flink ontwikkeld daarna. Want zo’n houten plankje is natuurlijk niet echt praktisch. Wij kennen de deurmatten van vroeger nog wel, die borstelige bruine matten. Tegenwoordig zijn ze meestal van vinyl of rubber, maar er worden ook nog steeds natuurlijke materialen gebruikt.

Het voordeel van de droogloopmat

Op zo’n 185 dagen worden in Nederland de zolen van je schoenen nat en een beetje vies. Vuil en nattigheid wat je naar binnenloopt, zorgt heel snel voor beschadigingen en is slecht voor je vloeren, eigenlijk ongeacht wat voor bedekking je op je vloeren hebt. Het mooist is als de droogloopmat op maat is gesneden. De droogloopmat op maat zorgt dat het vuil en alle nattigheid op de mat blijft en niet in je huis komt. Je hebt hiermee een positieve invloed op de levensduur van je vloeren en de mat is eenvoudig af en toe te wassen of uit te kloppen. Zeker de droogloopmat op maat gesneden zorgt dat de hele vloer achter je voordeur netjes is bedekt.

https://www.deurmatdirect.nl/droogloopmat