De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Een huis zonder drempels

Het lijkt haast niet te bestaan, maar een huis zonder drempel is ideaal voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. Zij ervaren vaak last van allerlei drempels. Het is fijn als je extra wooncomfort hebt, zeker als je mindervalide bent of slecht ter been. Zeker als je voornemens bent om lang in het huis te blijven wonen, dan is het fijn als alle drempels verwijderd kunnen worden. Voor een jongere bijvoorbeeld maakt het niet uit, maar als senior zijnde wil je absoluut niet vallen in huis. Zeker niet als je alleenstaand bent.

De drempels in huis vervangen

Veel senioren hebben grote problemen met de drempels in hun woningen. In veel gevallen is het dan ook beter als deze drempels vervangen worden. Het is per slot van rekening een gigantisch karwei om je rollator de deurdrempel over te krijgen. Bovendien hebben veel oude woningen hele smalle deuropeningen. Een deurdrempel of dorpel heeft meerdere functies, zoals het tegenhouden van stof, het geluid tussen ruimtes verminderen en eventueel water tegenhouden in geval van een overstroming. Als je kijkt naar de moderne woningen van tegenwoordig, gaan deze functies eigenlijk niet meer op. Een nadeel van het verwijderen van drempels, is dat de deur te kort is en dit los je alleen op door nieuwe binnendeuren aan te schaffen.

Drempelvervanger

Een drempelvervanger zorgt ervoor dat je niet je huis hoeft om te bouwen. Een drempelvervanger heeft wigvormige zijvlakken die schuin lopen. Je kunt hier makkelijk met een rolstoel of rollator overheen rijden. De meeste drempelvervangers zijn gemaakt voor drempels die van 3 tot 6 cm hoog zijn ongeveer. Een drempelvervanger heeft een soort antislip kenmerk en blijft daardoor keurig liggen op dezelfde plek. Er is dus geen kans op ongelukken doordat de drempelvervanger verschoven is.

Als je het zelf niet kunt

Wil je uiteindelijk toch je houten of stenen drempels verwijderen, dan kun je het beste een aannemer inschakelen. Je tast dan wel diep in de buidel, maar uiteindelijk ben je wel verzekerd van professionele hulp. Je kunt samen met de aannemer je wensen bespreken en de opties en afspraken maken over de totaalprijs.

https://drempelhulp.com/deurdrempel/