De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Zo kies je de juiste opleiding

De juiste studiekeuze maken kan erg lastig zijn. Naast het feit dat je op een jonge leeftijd al moet gaan beslissen welke richting je uit wil zijn er vaak ook nog meningen van anderen waar je rekening mee wil houden. Het bezoeken van opendagen heeft zeker zin, maar vrijwel elke school en opleiding zal zich beter voortdoen dan dat het daadwerkelijk is. Neem alles wat ze hier zeggen dus met een korreltje zout. Wil je weten hoe je de juiste keuze maakt? Lees dan snel verder.

Wat wil jij?

Ten eerste is het belangrijk erachter te komen wat jij zelf wil. Je vrienden, ouders, opa en oma, ze kunnen allemaal een mening hebben, maar jij bent uiteindelijk degene die de studie moet gaan volgen. Als je een opleiding niet leuk vindt wordt het een zware en lange periode. Dat terwijl je studententijd eigenlijk een van de leukste periodes in jouw leven moet zijn. Door het doen van beroepskeuzetesten kun je erachter komen waar jouw interesses liggen. Mocht je nou toch een opendag bezoeken, praat dan met de studenten. Zij zullen je vaak wél hun eerlijke mening geven over de opleiding.

Proefstuderen

Iets waar je wel iets aan hebt is proefstuderen. Ook bij het proefstuderen zal een opleiding haar beste beentje voor zetten, maar je krijgt wel een indruk van de soort lessen en of het je een interessant vakgebied lijkt. Je kunt er ook voor kiezen om bij een bedrijf te vragen of je een paar dagen mag meelopen. Op deze manier zie je meteen hoe de theorie in de praktijk zal worden toegepast.

ICT beheerder vacature

Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld solliciteren op een ICT beheerder vacature. In een ICT beheerder vacature wordt vaak gevraagd naar een systeembeheerder. Een systeembeheerder verzorgt de ICT binnen een organisatie en zorgt ervoor dat alles soepel loopt. Vind je besturingssystemen en software interessant? Dan is een ICT beheerder vacature wellicht iets voor jou. 

https://www.ictvacatures.me/vacature-systeembeheerder/