De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Het verschil tussen betonstuc en beton ciré

Wanneer u op zoek bent naar een stoere, industriële uitstraling in uw interieur, dan zijn betonstuc en beton ciré twee materialen die u waarschijnlijk zult overwegen. Beide materialen worden gebruikt voor het afwerken van wanden en vloeren en hebben een vergelijkbare uitstraling. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee materialen die u moet kennen voordat u een keuze maakt. In dit artikel zullen we u uitleggen wat het verschil is tussen betonstuc en beton ciré en waar u op moet letten bij het maken van een keuze.

Overeenkomsten tussen betonstuc en beton ciré

Zowel betonstuc als beton ciré hebben een aantal overeenkomsten. Beide materialen zijn dun aan te brengen, flexibel en hard dankzij de speciale kunsthars (resin). Bovendien zijn betonstuc en beton ciré dezelfde producten met een vergelijkbare uitstraling en zijn beide geschikt voor vochtige ruimtes. Betonstuc is slechts 2 a 3 mm dik en flexibel genoeg om naadloos aan te brengen, zonder beperkingen. Het grote voordeel van beide materialen is dat ze kunnen worden aangebracht over bestaande oppervlakken zoals tegels, muren en vloeren, waardoor het niet nodig is om de bestaande ondergrond te verwijderen. Dit zorgt voor minder overlast en bespaart tijd en geld.

Verschillen tussen betonstuc en beton ciré

Hoewel betonstuc en beton ciré veel overeenkomsten hebben, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Beton Ciré heeft bijvoorbeeld verschillende varianten, zoals Beton Cire Xtra, Beton Floor en Beton Cire Wand. Betonstuc is daarentegen sterker, slijtvaster en volledig waterdicht en vetbestendig dankzij het hogere harspercentage. Hierdoor is betonstuc beter geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en doucheruimtes. Beton ciré is daarentegen harder en daardoor beter geschikt voor vloeren en trappen. Het is belangrijk om deze verschillen te overwegen bij het kiezen van een materiaal voor uw project.

Toepassingsgebieden voor zowel betonstuc als beton ciré

Betonstuc en beton ciré zijn beide geschikt voor verschillende toepassingen. Zo kunnen deze betonlook producten gebruikt worden voor vloeren, wanden, trappen, keukenbladen, meubels en zelfs vijvers en zwembaden. Beton ciré en betonstuc zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren, zodat u een uniek en persoonlijk effect kunt creëren. Ook zijn beide materialen geschikt voor zowel moderne als klassieke interieurs. Of u nu een industriële uitstraling wilt of juist een warme en natuurlijke sfeer wilt creëren, betonstuc en beton ciré bieden diverse mogelijkheden. Het is belangrijk om te kijken welk materiaal het beste past bij uw wensen en het toepassingsgebied waar u het wilt gebruiken.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs van beton ciré en betonstuc is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de oppervlakte een belangrijke rol bij de prijsbepaling, maar ook de staat van de ondergrond en het type en de afwerking van het materiaal zijn van invloed. Daarnaast kan ook de situatie en de locatie van de toepassing de prijs beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om bij het aanvragen van een offerte duidelijke informatie te verschaffen over de gewenste toepassing en de situatie ter plaatse. Over het algemeen ligt de richtprijs voor betonstuc tussen de €80 en €130 per m2, inclusief btw en plaatsing.

https://ecobouwen.nl/