De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Interieurtips voor een hotel chic woonkamer

Als je een hotel bezoekt kom je in een oase van rust terecht met hun luxe en chique uitstraling. Comfortabele maar strakke meubels staan centraal bij zo’n hotellook. Haal deze elegante stijl in huis om een chic gevoel te creëren. In deze blog zullen een enkele interieurtips besproken worden om deze chique hotel stijl in huis te halen.

Maak gebruik van het juiste kleurenpalet

De basis voor het creëren van een chique woonkamer begint met het kiezen van het juiste kleurenpalet. Neutrale kleuren ogen namelijk een verfijnde uitstraling. De kleuren die je hierbij het best kan overwegen voor het creëren van een rustige sfeer zijn: wit, crème, grijs en beige. Als deze kleuren de basis zijn kunnen er gemakkelijk accenten met donkere warmere kleuren worden toegevoegd middels meubels en accessoires. Diepe accentkleuren als donkerblauw, bordeauxrood, zwart of donkerbruin kunnen worden gebruikt om meer contrast te creëren.  Deze passen vooral mooi bij kussens, gordijnen of een statement-meubelstuk.

Luxueuze stoffen

Om het hotel chic interieur te bereiken, zijn luxe stoffen van essentieel belang. Ze voegen namelijk textuur toe aan de ruimte. Gebruik stoffen als velvet/fluweel en satijn voor de bank, kussens en gordijnen. Ook pluche tapijten en nep bont voegen een gevoel van warmte en sfeer toe aan jouw hotel chic woonkamer.

Elegante meubilair

Het meubilair is dé sleutel tot een chique woonkamer. Kies trendy meubelstukken die stijlvol zijn en tegelijk comfort bieden. Investeer in meubels die gestoffeerd zijn. Een bank van zachte stof met zachte bekleding zijn erg uitnodigend en geven een klassieke uitstraling. Een goede keuze hierin is meubilair met glanzende oppervlakken middels gepolijst hout of glas. Wil je hier een beter beeld bij krijgen? Bekijk dan de meubels van SJ living.

Sfeerverlichting

Verlichting speelt een grote rol in het creëren van een hotel chic sfeer. De lampen moeten uiteraard functioneel zijn maar ook sfeervol. Voorbeelden hiervan zijn kroonluchters en wandlampen. Deze lampen vallen op en worden daardoor blikvangers. Deze blikvangers geven jouw woonkamer een vleugje elegantie. Ook kaarsen en kaarsenhouders zijn belangrijk om niet te vergeten. Hotelkamers staan bekend om hun knusheid door hun sfeerverlichting. Voeg daarom tafellampen, vloerlampen en kaarsen toe om deze warmte in de woonkamer te creëren.

Accessoires

Om de woonkamer meer persoonlijkheid te geven is het toevoegen van accessoires en kunst een goed idee. Een bekende favoriet is een grote spiegel. Grote spiegels zorgen ervoor dat de ruimte groter oogt. Meer aandacht trekken? Gebruik dan een opvallende spiegel. Andere accenten die te gebruiken zijn om meer persoonlijkheid toe te voegen zijn boeken, tijdschriften en fotolijsten. Denk hierbij aan een interessante boekenplank of fotolijsten met dierbare herinneringen. 

Kunst en decoraties voegen ook karakter toe aan een hotel chic woonkamer. Overweeg daarom abstracte kunst met bijvoorbeeld gedurfde kleuren om een moderne tint toe te voegen.

Praktisch met stijl

Praktisch zijn is natuurlijk belangrijk maar voorkom drukte door rommel. Maak gebruik van meubels met ingebouwde opbergruimte om deze rommel te minimaliseren.

Met deze interieurtips maak jij jouw woonkamer hotel chic. De tips zullen de elegantie en gastvrijheid van een hotel terug laten komen in jouw interieur. Denk aan neutrale kleuren, luxe stoffen, elegante meubilair en sfeervolle verlichting. Voeg tot slot persoonlijke accenten toe om de ruimte karakter te geven.