De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Manieren om je dakterras te verduurzamen

Dakterrassen zijn een mooie toevoeging aan elke woning of bedrijfspand. Een dakterras is een mooie plek om te rusten, vooral in stedelijke omgevingen waar het hebben van een tuin een luxe is.

 

Aangezien duurzaamheid een belangrijk onderwerp is binnen onze maatschappij. Duurzaamheid kan je nu op zoveel manieren doen, zo kan je ook Duurzaam op vakantie: Tips voor milieubewust reizen. Echter, vertellen we je in dit artikel meer over het verduurzamen van je dakterras.

 

Kies voor duurzame materialen

De keuze van materialen zorgt ook al voor veel duurzaamheid op je dakterras. Overweeg hout dat is voorzien van keurmerken, dit zijn namelijk milieuvriendelijke opties. Daarnaast kan je ook kiezen voor meubels die zijn gemaakt van recyclebare materialen, zoals kunststof of aluminium.

 

Kies voor planten

Een andere manier om je dakterras te verduurzamen, is om voor groene beplanting te kiezen. Planten op je dakterras helpen namelijk bij het verminderen van de temperatuur. Daarnaast verbeteren ze ook de luchtkwaliteit. Planten zorgen er ook voor dat er sfeer wordt gecreëerd.

 

Kies voor zonnepanelen

Een van de meest voor de hand liggende manieren om je dakterras te verduurzamen is door het gebruiken van zonnepanelen. Zonnepanelen worden op het dak geplaatst om zonne-energie op te wekken, wat uiteindelijk bijdraagt aan de vermindering van je elektriciteitsverbruik.

 

Kies voor waterbesparingssysteem

Als je kiest voor planten op je dakterras, kies dan voor het installeren van duurzame waterafvoersystemen. Beplanting zorgt er eigenlijk al goed voor dat het water wordt opgenomen, maar je kunt nog altijd gebruik maken van een regenwateropvangsysteem. Die ervoor zorgen dat je planten alleen water krijgen wanneer de planten dat nodig hebben. Zo ga je verspilling tegen.

Door te kiezen voor een duurzaam dakterras draag je bij aan milieu, maar kun je ook genieten van een goede buitenruimte als je geen tuin hebt.

 

Als je overweegt om een dakterras aan te leggen kies er vooral om het duurzaam te doen. Het brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Wij hopen in ieder geval dat deze blog je op ideeën heeft gebracht.