De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Kunststof raamkozijnen voor elke smaak

Bij het verbouwen van een bestaand huis of het optrekken van een nieuwe woning kom je als eigenaar voor vele keuzes te staan. Hoe wil je dat je huis er straks gaat uitzien? Wat is de uitstraling die je het mee wil geven? Ga je voor modern met strakke vormen of net voor gezand straalde baksteen met het behoud van authentieke elementen? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, de buitengevel is het visitekaartje van je huis. En hierbij speelt de keuze van de juiste raamkozijnen zonder enige twijfel een zeer cruciale rol.

 

Veilig en duurzaam

Maar, zoals men bij familiebedrijf Op ‘t Hoog maar al te goed begrepen heeft, raamkozijnen doen meer voor een huis dan alleen maar mooi te staan wezen. Als ze van de juiste kwaliteit zijn, dan zorgen ze ook voor veiligheid, duurzaamheid en een goede isolatie die helpt om je huis in de winter warm en in de zomer koel te houden. En laat dat nu juist de grote voordelen zijn van kunststof raamkozijnen. Tel daar zeker ook nog de onderhoudsvriendelijkheid bij. Want, wie bijvoorbeeld voor houten raamkozijnen gaat, zal toch minstens om de vijf jaar de verfkwasten moeten bovenhalen om de kozijnen van een nieuw jasje te voorzien. En dat terwijl kunststof kozijnen al zeer tevreden zijn als je ze een paar keer per jaar verwent met een zuinig sopje. Dat scheelt je niet alleen uren werk, maar is bovendien goed voelbaar in je portemonnee. En dat terwijl hout en aluminium bij de aankoop al duurder zijn dan kunststof.

 

Voor iedereen de juiste smaak

Tot voor enkele jaren werd kunststof in de bouw vooral geassocieerd met een moderne aanpak. Nu kan je ook je verbouwde boerderij die authentieke uitstraling laten bewaren zelfs al kies je niet voor kozijnen van natuurlijk hout. De nieuwe generatie kunststof raamkozijnen met houtlook zijn immers van zo’n hoogstaande kwaliteit dat vrijwel niemand het verschil nog ziet. En als we het over kleuren en vormen hebben, dan is het aanbod quasi grenzeloos. Of je nu gaat voor klassiek wit of crème, meer voelt voor het trendy antraciet of elke andere kleur van het RAL pallet alles kan. Overtuig jezelf op https://www.opthoog.nl

 

Lange levensduur

Een laatste en zeker niet onbelangrijk voordeel van kunststof is de lange levensduur. Raamkozijnen die over 50 jaar nog altijd even mooi in uw gevel prijken, zijn absoluut geen utopie. En ook dat is dus een mooi voorbeeld van duurzaamheid.

https://www.opthoog.nl/