De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Leuk: een nieuwe badkamer!

Je gaat verbouwen. Yes! Een nieuwe badkamer. Een moderne badkamer is een hele investering en die kun je maar in 1 keer goed doen. Daarom geven we je in deze blog graag extra advies over de mogelijkheden en de kansen. Je leest alles over de juiste indeling en hoe je de badkamer in moet gaan richten. We helpen je stap voor stap. Na het vaststellen van een stijl, bijvoorbeeld landelijk of industrieel gaat het al snel over de inrichting. Vaak wordt op basis van de inrichting de rest bepaald. Eerst is de stijl belangrijk en al snel daarna de inrichting. De trend is dat je veel hippe badkamers ziet en veel natuurlijke pastelkleuren. Maar de vraag is natuurlijk of dat ook jullie stijl is. Misschien ga je wel liever voor een tijdloze badkamer zodat die langer mee kan gaan.

Een efficiënte badkamer 

Een goede indeling zorgt ervoor dat een badkamer groter lijkt dan hij is in werkelijkheid is. Je kunt ook vaak meer kwijt. Een badkamermeubel plaats je vaak in een hoek of op de langwerpige kant.

Probeer eerst na te gaan wat je wensen zijn. Wil je enkel een douche of ook een ligbad? Ga je voor een sauna of een stoombad? Er is veel mogelijk tegenwoordig. Alle grote meubels nemen veel ruimte in beslag. Maak daarom een lijstje met afmetingen van wat je graag terug zou willen zien in jouw droombadkamer. Meet vervolgens de badkamer op. Vergeet niet de eventuele schuine delen. Hieronder past vaak niet een douchecabine maar misschien wel een toilet. Wanneer je dit van te voren in kaart brengt, wordt het steeds makkelijker.

Digitaal ontwerpen

De echte specialisten hebben tegenwoordig een 3D ontwerptool in huis. Zo kun je van tevoren al een sneak preview zien van je gekozen badkamer. Waar komt wat en past alles nog voor voldoende ruimte? Hierin staan precies alle afmetingen van alle badkamermeubels die aan jouw wensen voldoen. Dit uiteraard wel op schaal. Het is belangrijk om ook met een specialist te praten over jullie wensen. Deze denkt vaak net een stapje verder in zijn of haar vakgebied dat jullie zeker op weg kan helpen. Na de indeling volgen tot slot nog de accessoires in de badkamer. Hiermee is jullie nieuwe badkamer compleet naar wens gericht. Vraag altijd een offerte badkamerrenovatie op. Dan heb je een goede indicatie en weet je wat er te wachten staat.

We wensen je veel succes en plezier naar de voor jullie perfecte badkamer. Een mooie ontdekkingstocht.