De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Mooie jaloezieën voor ieder raamtype

Jaloezieën zijn al jaren een ontzettend populaire vorm van raambekleding. Dat is ook niet zo gek, ze zijn er in vele soorten en maten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om jaloezieën op maat te laten maken voor ramen met schuine zijde, rechte ramen, kunststof draaikiepramen, en hele grote raampartijen.

Online jaloezieën bestellen

Wist je dat je veel geld kunt besparen door zelf je ramen op te meten en je raamdecoratie zelf op te hangen? Als je een beetje handig bent dan is het heel eenvoudig om de meetinstructies en montagehandleidingen te volgen. Als er niemand bij je langs hoeft te komen, worden daar ook geen extra kosten voor gerekend. Online bestellen kan dan een uitkomst zijn.

Wil je graag besparen, maar toch het allerbeste advies over de mogelijkheden voor je raampartijen? Neem dan eens een kijkje op de website van Marasol. Marasol is gespecialiseerd in de raamdecoratie en zonwering op maat van het Nederlandse kwaliteitsmerk Verano. Het kleine Eindhovense familiebedrijf is opgericht door vader Martin en dochter Anna. Anna heeft jarenlange ervaring in het meekijken naar de beste oplossingen voor verschillende soorten ramen en kozijnen. 

Verschillende soorten jaloezieën

Binnen het assortiment van Marasol zijn twee hoofd categorieën jaloezieën: houten en aluminium jaloezieën. De houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in twee lamelbreedtes: 50 en 65 mm breedte. Beiden kunnen met koord of band worden afgewerkt. Houten jaloezieën hebben een robuuste maar strakke uitstraling en passen bij bijna ieder interieur.

Aluminium jaloezieën zijn er in maar liefst vijf lamelbreedtes: 16, 25, 35, 50 en 70 mm. Allemaal hebben ze hun eigen uitstraling, voordelen en bedieningsmogelijkheden.

Bedieningsmogelijkheden jaloezieën

Jaloezieën zijn verkrijgbaar met tuimelstang, koordbediening, handgreep, ketting of elektrische bediening. Binnen de 25 mm jaloezieën is het zelfs mogelijk om te kiezen voor top-down bottom-up jaloezieën. Hierbij kun je de bovenkant van de jaloezieën laten zakken, waardoor je kunt spelen met privacy en lichtinval.

Er zijn verschillende motoren verkrijgbaar voor de elektrische bediening van jaloezieën. Zo is er keuze tussen motoren die moeten worden aangesloten op het lichtnet, maar zijn er ook motoren die worden gevoed met oplaadbare batterijen, waardoor je ook op plekken waar geen stroomaansluiting zit gebruik kunt maken van deze mooie optie.

Elektrische jaloezieën kun je bedienen met wandschakelaar, afstandsbediening of app op je telefoon of tablet. Je kunt ze allemaal apart bedienen of allemaal tegelijk, net wat je fijn vindt. Om de jaloezieën te bedienen met je app, hoef je niet te zijn ingelogd op je eigen wifi netwerk, je kunt ze ook vanaf iedere andere locatie waar je toegang hebt tot het internet aansturen.

Jaloezieën voor ramen met schuine zijde

Ook voor ramen met een schuine zijde is het mogelijk om jaloezieën op maat te maken. Wat er precies allemaal mogelijk is, is afhankelijk van de afmetingen van de raampartij. Via de website van Marasol kun je foto’s en bestanden uploaden en een bericht versturen. Anna kijkt graag met je mee naar wat er allemaal wel en niet kan. Ze zal ook haar eerlijke advies geven als iets geen goede oplossing zal zijn.

Jaloezieën met schuine zijde kunnen in hout met lamelbreedte 50 mm worden uitgevoerd en in aluminium in lamelbreedtes 25, 35 of 50 mm.

Jaloezieën voor kunststof ramen 

Als je kunststof of aluminium kozijnen hebt waar je graag raambekleding aan wil bevestigen, loop je er al snel tegenaan dat je niet wil boren of schroeven in de kozijnen. Marasol heeft hier een hele mooie oplossing voor: Smartfit jaloezieën. Deze jaloezieën, in lamelbreedtes 16 of 25 mm, worden in een aluminium frame geplaatst. Dit frame wordt met sterke magneten of clips bevestigd aan je kozijnen. De montage hiervan is erg eenvoudig en binnen een paar minuten gepiept.

Gratis online advies en kleurstalen

Neem contact op met Anna van Marasol voor gratis en vrijblijvend online advies. Je kunt haar mailen of bellen, ze zal altijd alle vragen zo snel als mogelijk beantwoorden, vaak al binnen een paar uur.

Als je graag ziet wat je koopt, kan het spannend zijn om online te bestellen. Daarom kun je bij Marasol gratis een aantal kleurstalen aanvragen. Deze staaltjes worden binnen een werkdag naar je opgestuurd, waardoor je snel thuis kunt kijken wat het beste bij je interieur en kozijnen past.

 

https://marasol.nl/