De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Transport Engeland door een gespecialiseerde expediteur

Bent u voor uw onderneming op zoek naar een partner die goederen naar Engeland kan transporteren? Denk bijvoorbeeld aan het transporteren van spare parts, halffabricaten, machines, general cargo, en nog veel meer. 

Als expediteur verzorgt Cargorilla dagelijks transport naar landen door heel Europa heen. Hierdoor heeft Cargorilla veel ervaring met alles wat bij het transport komt kijken van deze verschillende goederen. Cargorilla verzorgt niet alleen het transport, maar ook de (douane)documenten die bij het transport komen kijken. Heel handig voor uw transport Engeland aanvraag!

Als ondernemer op zoek naar een transport partner met een full service dienstverlening? Kom dan met Cargorilla Logistics in contact, ze helpen u graag!

 

Handel met het Verenigd Koninkrijk

De afgelopen jaren zijn Engeland en Nederland uitgegroeid tot intensieve handelspartners. Zo is Engeland een grote investeerder in ons land en tegelijkertijd hebben Nederlandse bedrijven ook veel in Engeland geïnvesteerd. Het Verenigd Koninkrijk staat in de top vijf van Nederlandse exportbestemmingen. Het VK bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. 

Ook wanneer u iets naar het nabijgelegen Schotland, Noord-Ierland of Wales wilt exporteren, bent u bij Cargorilla Logistics aan het juiste adres! 

Transport Engeland na de Brexit

Het VK en de EU sloten na de Brexit een overeenkomst met daarin afspraken over de wederzijdse handel en samenwerking. Vanaf 1 januari 2021 zijn leveringen aan het VK geen leveringen binnen de EU meer, dit geldt dus ook voor transport van en naar Engeland. Voor importeurs en exporteurs die zakendoen met het VK gelden douaneverplichtingen zoals invoer- en uitvoeraangiftes, keuringen, exportcertificaten en exportdocumenten.

Voor transport van en naar Engeland heeft de Brexit ongeveer een jaar lang voor vertragingen gezorgd. In de eerste maanden van de Brexit waren er problemen bij de grenscontroles aan de Britse zijde. Dit kwam vooral doordat sinds de Brexit een levering aan het VK officieel wordt gezien als uitvoer buiten de EU – met andere douane formaliteiten.

Anno zomer 2022 zijn er verder weinig vertragingen meer als gevolg van de Brexit. Echter dient er nog wel altijd rekening gehouden te worden met de nieuwe wetten voor het importeren en exporteren van goederen. 

Cargorilla Logistics is continu op de hoogte van de laatste douane ontwikkelingen omtrent de Brexit. Met hun full service dienstverlening ontzorgen ze uw transport Engeland aanvraag.

Transport na Brexit

Transport van Nederland naar Engeland

Met hun uitgebreide distributienetwerk van de beste Engelse transporteurs biedt Cargorilla Logistics zowel LTL, FTL als groupage aan voor transport Engeland. Ze verzorgen o.a. zending naar grote plaatsen als Londen of Liverpool. De havens van Southampton, Manchester of Birmingham behoren ook tot vaste bestemmingen.

Transport Engeland kan vanuit Nederland gedaan worden, maar ook voor andere landen in Europa heeft Cargorilla transportmogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld transport Duitsland naar Engeland.

 

Groupage transport Engeland

Cargorilla Logistics is gespecialiseerd in het verzorgen van groupage transport. Groupage transport is het samenvoegen van verschillende kleine ladingen tot één grote lading. Hierdoor krijgen kleine bedrijven de kans om gemakkelijk hun lading te vervoeren en wordt er zo efficiënt mogelijk transport georganiseerd. Ook voor de kleinere ondernemers heeft Cargorilla genoeg te bieden!

De transittijd voor groupage of complete ladingen van en naar Engeland verschilt niet al te veel. De transittijd tijd voor groupage Engeland is 2-3 dagen, en de FTL transittijd is 2 dagen.

Uw (groupage) transport Engeland aan Cargorilla uitbesteden? Neem dan contact met hun op via de website.

 

https://www.cargorilla.nl/bestemmingen/transport-engeland/