De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Infrarood pads voor paarden: een doorbraak in paardentherapie

In de hedendaagse paardenverzorging is het gebruik van nieuwe technologieën zoals infrarood pads steeds gangbaarder geworden. Equi-Tech heeft een ruim assortiment aan infrarood pads voor paarden. Deze gadgets bieden aanzienlijke voordelen voor de gezondheid en het welzijn van paarden. Infrarood therapie, specifiek met gebruik van infrarood pads, is een vorm van rood licht therapie die gericht is op het bevorderen van genezing en het verlichten van pijn bij paarden. In deze blog duiken we dieper in de werking en voordelen van infrarood pads voor paarden.

Wat zijn infrarood pads?

Infrarood pads zijn speciaal ontworpen pads die infrarode straling uitzenden. Deze straling dringt diep door in de spieren en weefsels van het paard, wat helpt bij het stimuleren van de bloedcirculatie en het verhogen van de zuurstoftoevoer naar de behandelde gebieden. Door het gebruik van een infrarood pad geeft het diepe, therapeutische warmte die natuurlijke genezingsprocessen bevordert.

Hoe werkt infrarood therapie bij paarden?

Infrarood therapie maakt gebruik van rood licht om diep in de huid en spieren van het paard door te dringen. Deze vorm van therapie, ook bekend als rood licht therapie, stimuleert de mitochondriën binnen de cellen, wat leidt tot een verhoogde productie van adenosinetrifosfaat (ATP). ATP is essentieel voor het herstel en de groei van cellen, wat bijdraagt aan snellere genezing van blessures, vermindering van ontstekingen en pijnverlichting.

Voordelen van infrarood pads voor paarden

–       Pijnverlichting: regelmatig gebruik van een infrarood pad kan helpen bij het verminderen van chronische pijn, vooral bij aandoeningen zoals artritis en spierpijn. 

–       Versneld herstel: Infrarood therapie versnelt het herstelproces van blessures door de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam te stimuleren.

–       Verbeterde flexibiliteit: door de warmte die door de infrarood paard pad wordt geproduceerd, worden de spieren soepeler, wat de flexibiliteit en bewegingsbereik van het paard verbetert.

–       Stressvermindering: de ontspannende warmte van infrarood therapie kan helpen om stress en spanning bij paarden te verminderen, wat bijdraagt aan een algeheel gevoel van welzijn.

Praktische toepassing van infrarood pads

Het gebruik van een infrarood pad is eenvoudig en kan gemakkelijk geïntegreerd worden in de dagelijkse verzorgingsroutine van paarden. Deze pads kunnen voor of na trainingen worden gebruikt om de spieren op te warmen of te ontspannen, waardoor de kans op blessures vermindert en het herstel na inspanning wordt bevorderd.

Conclusie 

Infrarood pads vertegenwoordigen een waardevolle aanvulling op de verzorging van paarden. Ze bieden een niet-invasieve, effectieve manier om pijn en discomfort te beheersen, de genezing te versnellen en het algemene welzijn van het paard te verbeteren. Of het nu gaat om topsportpaarden of recreatieve rijdieren, infrarood therapie is een bewezen middel om paarden gezond en gelukkig te houden. Door te investeren in een infrarood pad, investeer je in de gezondheid en prestaties van je paard, en zorg je voor een langdurige en vitale toekomst samen.

 

https://equi-tech.nl