De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Parket schuren: de ultieme oplossing voor een nieuwe uitstraling van je vloer

Heb je een houten vloer die er wat verwaarloosd uitziet? Geen paniek, parketvloer schuren kan je helpen om de oorspronkelijke glans en uitstraling van je vloer terug te krijgen. Het is een proces dat ervoor zorgt dat de vloer wordt ontdaan van krassen, vlekken en andere beschadigingen, zodat het er als nieuw uitziet. Dit kan worden gedaan door professionals, maar als je een beetje handig bent, kan je het ook zelf doen.

Parket schuren: waarom is het nodig?

Wanneer je houten vloer er dof uitziet en beschadigd is, kan parket schuren een uitkomst bieden. Het is een proces waarbij een dunne laag van de vloer wordt verwijderd, waardoor de beschadigingen, krassen en vlekken worden verwijderd. Na het schuren zal je vloer weer zijn oorspronkelijke uitstraling terugkrijgen.

Parket schuren: hoe gaat het in zijn werk?

Bij houten vloer schuren wordt er gebruik gemaakt van verschillende schuurmachines. Deze machines schuren de bovenste laag van de vloer weg, waardoor de beschadigingen worden verwijderd. Er zijn verschillende soorten machines die kunnen worden gebruikt voor parket schuren, afhankelijk van de grootte en de staat van de vloer. Als je van plan bent om het zelf te doen, zorg er dan voor dat je de juiste machines gebruikt en dat je goed beschermd bent tegen stof en andere deeltjes.

Parket schuren: olie, lak of wax?

Na het schuren van de vloer kan je kiezen uit verschillende behandelingen om de vloer te beschermen en zijn glans te behouden. De meest voorkomende behandelingen zijn olie, lak of wax.

Olie: Het gebruik van olie zorgt voor een natuurlijke uitstraling van de vloer. De olie trekt in het hout en beschermt het tegen vlekken en vocht. Het voordeel van olie is dat het de natuurlijke kleur en nerf van het hout accentueert.

Lak: Lak is een goede keuze als je op zoek bent naar een glanzende afwerking. Het is een sterke beschermlaag die voorkomt dat vocht en vuil in de vloer trekken. Lak heeft een lange levensduur en is gemakkelijk schoon te maken.

Wax: Wax is een natuurlijke bescherming die de vloer een matte afwerking geeft. Het beschermt het hout tegen vlekken en krassen. Wax heeft echter wel vaker onderhoud nodig dan olie of lak.

Parket schuren: waarom het aan professionals overlaten?

Hoewel parket schuren een goede manier is om je vloer weer als nieuw te laten lijken, kan het een moeilijke taak zijn om zelf uit te voeren. Het is tijdrovend en vereist speciale apparatuur en vaardigheden.

 

 

https://schuur.expert/houten-vloer-schuren/