De Dikke Graaf
Image default
Wonen

PVC vloeren: fraaie kwaliteitsvloeren voor fijnproevers!

Een toekomstbestendige en comfortabele vloer kopen is waar iedereen naar streeft al het moment aangebroken is om de huidige vloer te vervangen. Een keuze die tegenwoordig vaak gemaakt wordt, is het plaatsen van een strak afgewerkte PVC vloer. In interieurland behoren PVC vloeren tot de meest geliefde vloersoorten qua verkoopcijfers en waardering. En dat is geen toeval als je alle voordelen van een PVC vloer goed tot je laat doordringen.

Het betere broertje van de laminaatvloer

PVC vloeren staan bekend als de directe opvolgers van laminaatvloeren. De PVC vloer kan om diverse redenen het betere broertje van de laminaatvloer genoemd worden. Wie van hoog comfort, gebruiksgemak én van en stilistische strakke vloer houdt, kan met geen mogelijkheid om de voordelen van een PVC vloer heen. Laminaatvloeren zijn van hout, terwijl PVC vloeren van synthetisch materiaal ofwel kunststoffen gefabriceerd zijn. Dat betekent dat PVC vloeren veel beter tegen vocht en vuil kunnen en ook geschikt zijn voor vloerverwarming. Dat is natuurlijk bevorderlijk voor de levensduur van de vloer, maar scheelt ook in het onderhoud. Qua uiterlijk en uitstraling doen PVC vloeren daarnaast in niets onder voor de klassieke laminaatvloeren. Je kunt namelijk kiezen voor allerlei stijlen, zoals een vloer met een houtlook, die op het oog niet te onderscheiden zijn van echte houten vloeren.

Een robuuste vloer die beschermt tegen krassen en beschadigingen

Een prettige eigenschap van een pvc vloer is dat ze een sterke bovenlaag hebben, die goed beschermt tegen krassen beschadigingen. Bij laminaatvloeren is die bovenste antikraslaag dikker dan bij de meeste PVC vloeren. Toch zorgt de PVC bovenlaag voor een uitstekende protectie tegen krasjes en slijtage. Wie besluit om een vloer van PVC te kopen, kiest voor een krasbestendige vloer. En dus voor een vloer die lang mooi blijft! Mocht je onverhoopt toch met lelijke krassen van doen krijgen? Dan kun je met een speciale PVC polisher deze krasjes onzichtbaar wegwerken!

 

Irritant getik en loopgeluiden behoren tot de verleden tijd

De geluiddempende eigenschappen van een PVC vloer zijn voor veel mensen die in een gehorig huis wonen een belangrijk motief om deze vloersoort te kopen. PVC absorbeert namelijk het geluid als er over deze vloer gelopen wordt. Elke woningeigenaar of huurder die laminaatvloeren kent, weet dat dit bij laminaat een heel ander geval is. Laminaatvloeren zijn een stuk gehoriger dan moderne PVC vloeren.

Veel keuze aan patronen, motieven en stijlen

Een vloer moet natuurlijk naadloos aansluiten op jouw interieurstijl. PVC vloeren zijn gelukkig verkrijgbaar in tientallen kleuren en stijlen. Populair zijn bijvoorbeeld de PVC vloer met visgraat motief, houtlook of betonlook vloeren of vloeren met een tegelpatroon. Ga nu naar de webshop van een vloerenspeciaalzaak en laat je verrassen door het enorme aanbod aan stijlen!

 

 

https://www.laminaatallin.nl/