De Dikke Graaf
Image default
Wonen

De veelzijdigheid van keramisch parket

Keramiek, wat is dat eigenlijk precies? Al eeuwen wordt dit materiaal gebruikt voor het maken van tegels. Keramiek wordt gemaakt van klei. Deze klei wordt in hele hete ovens gebakken. Doordat de temperatuur zo hoog is in deze ovens wordt er een heel sterk klei gecreëerd. Het resultaat: tegels met zo’n hoge en vaste dichtheid dat deze tegels vrijwel geen water meer kunnen opnemen. Dit zorgt ervoor dat keramische tegels heel goed tegen een stootje kunnen. Vuil en vloeibare resten komen er niet in! Dat wordt bedoeld met de veelzijdigheid van keramisch parket. Keramisch parket is tegenwoordig helemaal hip. Hieronder lees je waarom! 

Keramisch parket, wat is dat precies?

Keramisch parket wordt ook wel houtlook tegels genoemd. Gemaakt van keramiek dus maar met de looks van een houten vloer. Keramisch parket is tegenwoordig dan ook bijna niet van echt hout te onderscheiden. Keramisch parket zorgt er dan ook voor dat er een onderhoudsvriendelijke vloer kan worden aangelegd. Het oliën van je houten vloer is dan ook niet aan de orde. Ook is het bij houtlook tegels mogelijk om vloerverwarming aan te leggen, iets wat met een echte houten vloer vaak niet gaat. Een prachtig alternatief, dus.

Keramisch parket voor buiten

Keramisch parket voor buiten is tegenwoordig ook helemaal hip. Zeker als je probeert om de woonkamer door te trekken naar de tuin. Hoe mooi is het namelijk om jouw houtlook tegels door te trekken naar jouw buitenterras? Naast de moderne en vaak strakke uitstraling heeft keramisch parket voor buiten nog meer voordelen. Eén daarvan is het feit dat keramiek heel goed tegen hitte en zonlicht kan. Normale tegels veranderen vaak snel van kleur. Bij keramisch parket voor buiten is dat niet aan de orde! Ook zorgt de hoge dichtheid van keramiek dat water vrijwel niet door de tegels wordt opgenomen waardoor de tegels ook daardoor niet kunnen verkleuren.  

Verschillende legwijzen

Keramisch parket kan op verschillende manieren worden gelegd. Horizontaal, diagonaal of het keramisch parket in visgraat. Keramisch parket in visgraat was vroeger heel populair, vooral in de 16e eeuw. Daarna heeft het vele jaren niet perse de voorkeur gehad. Tegenwoordig is keramisch parket in visgraat echter weer helemaal terug. Het heeft een ietwat drukke uitstraling maar door de rest van je huis rustig in te richten is dit prima te doen. Kijk online eens rond naar hoe verschillende legvormen verschillende soorten woonruimten vullen