De Dikke Graaf
Image default
Winkelen

Waar moet je op letten als je een keukenmachine koopt?

De beste troef van een keukenmachine is dat ze een aantal andere keukenhulpjes kan vervangen. Een veelzijdig model met de juiste messen en hulpstukken kan voedsel hakken als een mes, brood kneden als een mixer, ingrediënten mengen als een staafmixer en sappen maken als een commerciële sapcentrifuge. Veel thuiskoks kunnen overweldigd worden door het aantal opties van de keukenmachine.

 

Bij het kopen van een keukenmachine moet je rekening houden met vermogen, draagbaarheid en functionaliteit. Deze apparaten variëren in grootte van een miniatuur hakmolen van 450 ml tot een professioneel model van 5 liter voor koken en bereiden van grote hoeveelheden. De eerste truc is om er een te kopen die aan je specifieke kookbehoeften voldoet. De meeste thuiskoks kunnen een middelgrote keukenmachine, met een capaciteit van ongeveer 1,9 tot 2,5 l (8 tot 10 kopjes), gebruiken voor gezinsrecepten. 

 

Kleinere keukenmachines kunnen handig zijn voor het snel hakken van een paar ingrediënten, dus twee verschillende machines is misschien geen slecht idee. Bewaar de grootste maten voor professionals en cateraars, tenzij je verwacht dat je af en toe grote hoeveelheden moet koken.

 

Een andere belangrijke overweging is vermogen. Grotere apparaten hebben natuurlijk meer vermogen nodig om brooddeeg te kneden en harde groenten te snijden. Een gemiddelde machine moet ten minste 400 watt vermogen hebben. Professionele apparaten hebben een vermogen van 750 watt of meer, wat meer dan genoeg is voor alle voedselbereidingen.

 

Een van de punten die de beste keukenmachine van de rest kan onderscheiden, zijn de beschikbare accessoires. Een ideaal apparaat moet messen, snijschijven en gardes bevatten. De snij-instrumenten moeten goed geconstrueerd zijn en stevig in de machine passen. Een royale invoerbuis met een uitsteekvoorziening is ook een goede eigenschap. 

 

Kleine invoerbuizen kunnen ervoor zorgen dat koks veel tijd kwijt zijn aan het op maat snijden van voedsel voordat het verwerkt wordt. In een goede machine kan voedsel worden toegevoegd terwijl de machine in werking is. Een opzetstuk voor een blender kan tijd en ruimte op de plank besparen, terwijl een sapcentrifuge de functie van een duurder apparaat vervangt.

 

Omdat een keukenmachine is ontworpen om een aantal andere apparaten te vervangen, kunnen opslag en draagbaarheid ook een overweging zijn. Sommige zijn voorzien van intrekbare snoeren of een stapelsysteem voor messen en accessoires. De meeste onderdelen van de keukenmachine moeten vaatwasserbestendig zijn, of in ieder geval gemakkelijk met de hand kunnen worden gereinigd. Koks met kleine kinderen willen er misschien een met een vergrendelsysteem om te voorkomen dat de machine per ongeluk wordt gestart.

 

Waar moet je nog meer op letten bij het kopen van een keukenmachine?

Je kunt de meeste dingen handmatig doen waarbij de keukenmachine je ondersteunt, maar de verschillen zijn de tijd die het kost om deze taken te voltooien. Hieronder vindt u enkele dingen die u moet overwegen bij de aankoop van uw keukenmachine.

Capaciteit van de kom

De grootte van je gezin zal bepalen voor welk formaat keukenmachine je moet gaan. Als je een groter gezin hebt, zul je een grote keukenmachine overwegen. Een keukenmachine met een inhoud van 4-5 Liter zou geschikt moeten zijn voor een groot gezin.

 

Messen

Er zijn verschillende soorten messen nodig voor hakken, pureren en malen. De kwaliteit van het materiaal moet ook in aanmerking worden genomen. Een mes van roestvrij staal heeft een grotere duurzaamheid.

Vermogen (Wattage)

Voor snijden is misschien niet veel vermogen nodig. Maar het mengen van deeg kan meer vermogen vergen dan verwacht. Het gebruik van uw keukenmachine zal het juiste wattage bepalen. Een keukenmachine met 700 watt is goed voor de meeste klussen.

Functies

Een goede keukenmachine moet uitgerust zijn met een kwaliteitsmes en -schijf. Zorg ervoor dat de keukenmachine die je koopt een goed mes heeft.

 

Garantie

De normale garantie voor de meeste keukenmachines is meestal een jaar. Maar sommige komen met een verlengde garantie. Dit kost je meer, maar op de lange termijn bespaar je hiermee genoeg geld.

 

Sap maken

Als je regelmatig sap wilt maken, is het beter een sapcentrifuge te kopen. Maar als je af en toe sap wilt maken, dan is een keukenmachine een uitstekende keuze.

 

Chasis

De stabiliteit van een keukenmachine is een ander ding om te overwegen. De keukenmachine moet een stevig chassis en een brede basis hebben. De basis voorkomt dat de keukenmachine tijdens het werk beweegt. Dit is een cruciale factor om in een keukenmachine van goede kwaliteit te zoeken.

 

Deksel en invoerbuis

Het kind kan de inhoud laten weglopen als het niet goed afgedekt is. Het voedingsbuisje moet vol genoeg zijn. Als de buis smal is, moet het voedsel worden voorgesneden voordat het in de keukenmachine gaat. Ga voor een keukenmachine met een brede buis.

 

Conclusie

Het kost tijd om te leren welke hulpstukken specifieke taken in een keukenmachine uitvoeren, dus bestudeer de gebruiksaanwijzing zorgvuldig voor tips om de beste resultaten uit uw nieuwe keukenmachine te halen.

https://welkekeukenmachine.nl