De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Tips voor tijdens de bezichtiging

Tips en instructies bij het bezichtigen van een huis veraangenamen de rondleiding en vergemakkelijken de keuze uit de diverse adressen. De rondleiding bij het bezichtigen van een huis wordt vaak gedaan door een makelaar mstelveen. Hij kent het huis en kan je voorzien van alle detail informatie. Maar, het is prima om na die rondleiding met de makelaar, ook een dag in te plannen om zelf het huis te bezichtigen en zo op eigen tempo alle onderdelen te bekijken. Maak daarbij een checklist, foto’s en de nodige aantekeningen. Deze vastgelegde informatie kan goed te pas komen bij het nemen van een besluit bij de diverse aanbiedingen.

Waar let je op bij het bezichtigen van een woning?

Het bezichtigen van een huis? Daar moet je tijd voor uittrekken. Let zowel op de binnen- als de buitenkant. Bezichtig nooit een huis bij nachtlicht. Bij nachtlicht is de sfeer, onder meer vanwege de verlichting, anders en zie je de verborgen gebreken, zoals scheuren in de muur of verzakt plafond niet. Schimmel en vocht in een badkamer vallen namelijk ook meer op bij daglicht. Ga ook even na wat de staat is van het dak, of er verstopte of beschadigde dakgoten zijn. Bekijk vervolgens of er sporen van termieten zijn en of het schilderwerk nog intact is. Let op scheuren in het metsel- en voegwerk, afbrokkelingen, stukken, gaten en vochtplekken. Betast ook houten kozijnen. Voel je zachte plekken? Dan is er sprake van verrotting. Soms is dat ook al zichtbaar. De vloeren controleer je met onder andere knikker. Een val op de vloer verraad al hoe het ermee staat. Laat een knikker rollen en je weet hoe recht de vloer is.

De woonomgeving beïnvloedt de waarde van het huis

Bekijk de omgeving waarin het huis staat. Bekijk de ligging, hoe het is gesteld met je privacy, met de sociale voorzieningen in de buurt en controleer daarnaast altijd gemeenteplannen. Deze plannen zullen een grote invloed hebben op de waarde van de woning. Soms kan de makelaar al van tevoren hiervan op de hoogte zijn. Maar snuffel zelf wat vooraf in de krant of online over de buurt. Denk maar aan nieuwe voorzieningen, die gepland zijn voor die buurt, zoals supermarkten, scholen, sportgelegenheden en de aanleg van een snelweg. Praat ook even met buren.

https://voormamillenaar.nl/