De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Verkleurt je tafelkleed als je het buiten gebruikt?

Het is hartje zomer en dus zitten we thuis lekker buiten op het terras. De één zit aan de picknicktafel, de ander aan een rond plastic tafeltje en weer een ander aan een dure tuinset van hout. De zomer zorgt voor vrolijkheid. De bloemen gaan bloeien, de bijtjes komen weer tevoorschijn en de mens krijgt zelf ook veel energie omdat het veel langer licht is. Veel mensen willen in de zomer graag hun tuin wat opvrolijken door een leuk tafelzeil of tafelkleed buiten op tafel te leggen. Maar nu de grote vraag, verkleurt een tafelzeil of tafelkleed eigenlijk als je hem buiten op tafel legt?

Ja buiten verkleurt elk tafelkleed

Helaas is het zo dat buiten elk tafelkleed uiteindelijk verkleurt. De één zal sneller verkleuren dan de ander. Maar een donkergrijs buitentafelkleed is aan het eind van de zomer lichtgrijs. En ook al zijn de tafelkleden echt gemaakt voor buitengebruik dan nog verkleuren ze. Dat komt door de sterke zon en het uv licht. Deze zorgt ervoor dat eigenlijk alles uiteindelijk gaat verkleuren en verweren. Het wordt vaal, hoe jammer ook! Misschien denk je dat tafelzeil beter bestand is tegen verkleuring. Maar niets is minder waar. Ook zeil verkleurt en soms nog snel ook. Hier kun je niets aan doen. Gewoon genieten van the moment en volgend jaar weer een nieuw kleedje kopen.

 

Doorzichtig tafelzeil misschien een uitkomst?

Ja, als alle beprinte en gekleurde tafelkleden verkleuren dan blijft er nog 1 optie over als je per sé een tafelzeil wilt hebben: doorzichtig tafelzeil. Dat verkleurt namelijk niet. Het heeft echter ook niet de vrolijke looks waar je in eerste instantie misschien voor wilde gaan. Maar vind je een kleedje gewoon gezellig en wellicht wat hygienischer dan een houten tafel met allemaal diepe groeven erin? Dan kun je dus ook een transparant tafelzeil kopen. Deze verweren ook minder snel en kunnen echt wel goed tegen regen. Liever toch iets vrolijks op je tafel hebben? Kies dan voor een hip kleed met print en geniet ervan zolang hij nog mooi is.