De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Vlinderstruik snoeien? Waarom zou je?

Ben jij ook een trotse eigenaar van een mooie vlinderstruik of twijfel je nog of je er ene wilt? Dan ben je hier zeker op de juiste plek! Wij zullen je een inkijkje geven hoe je deze vlinderstruik het beste kunt snoeien, wanneer je dit het beste kan doen en waarom het zo belangrijk is om te doen.

Waarom is het belangrijk te snoeien?

De meeste mensen plaatsen een vlinderstruik omdat ze hem mooi vinden, maar het is ook nog eens een plant die goed is voor de biodiversiteit in ons land. De geur die deze plant verspreid geeft signalen af naar bijvoorbeeld vlinders of andere insecten. Het is een plant die niet heel veel verzorging nodig heeft maar het is wel essentieel dat het gebeurt, gebeurt dit niet eens in het jaar ga je al gauw merken dat de plant minder bloemen krijgt.

Wanneer is snoeien het slimste?

Een belangrijk gegeven is dat je rekening moet houden dat het niet meer mag gaan vriezen. Dit betekent dus dat je het beste kunt snoeien na de winter rond maart. Het gevaar hiervan is anders dat de gesnoeide takken kunnen afsterven en zo dus kapot gaan. we kunnen daarom dan ook niet vaak genoeg benadrukken dat wanneer je de vlinderstruik moet snoeien geen verzonnen fabel is. Door het in deze periode te doen net voor de lente krijgt de plant weer de kans opnieuw te gaan groeien. Om al rekening te houden met de winter kun je in de herfst al eventuele dode of beschadigde takken weghalen. Zo heb je maximaal waar van je investering gedurende het hele jaar.

Kleine tip?

Er zijn verschillende soorten vlinderstruiken die je tegen kan komen. hou er daarom wel rekening mee dat iedere soort zijn eigen behandelmethode en eigenschappen heeft.

 

 

https://wanneermoetje.nl/wanneer-vlinderstruik-snoeien/