De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Zelf gaan klussen met het gebruik van plaatschroeven en chemische ankers

 

Vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan met klussen in je eigen huis of in je eigen tuin? Dan is het verstandig om goed voorbereid te zijn voordat je begint. Heb je plaatschroeven nodig voor je volgende klus? Met plaatschroeven kun je verschillende materialen gemakkelijk verbinden.

 Mensen die zelf klussen zijn soms het slachtoffer van vervelende ongelukken. Om deze reden wil je zorgen dat je goed voorbereid bent, zodat je niet in vervelende situaties terechtkomt. Kijk eens naar de volgende tips voor een veiligere werkomgeving.

 

Zorg voor je juiste werkkleding

Ten eerste wil je zorgen dat je beschikt over de juiste werkkleding. Het dragen van de juiste werkkleding zal je een hoop verwondingen schelen. Denk bij werkkleding aan werkschoenen met een stalen neus, handschoenen en misschien wel een mondmasker of help mocht dit nodig zijn. Je zult niet voor alle klusjes alle soorten bescherming hoeven te gebruiken, maar het is toch goed om dit soort gereedschappen bij de hand te hebben. Naast het beschermen van je eigen lichaam wil je natuurlijk ook je omgeving beschermen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet met materialen werkt die per ongeluk in de brand kunnen vliegen en zorg dat je alles om je heen goed afdekt op het moment dat je ervoor kiest om te gaan schilderen. Je wilt niet dat er in je meubilair allerlei vlekken komen te zitten.

 Vooral wanneer je werkt met chemische ankers moet je oppassen. Deze producten kun je goed gebruiken voor verankering in beton of steen. Oersterk maar pas wel op met de tweecomponenten varianten van de chemische ankers. Deze kunnen gevaarlijk zijn als je ze niet goed gebruikt. Je hebt ook andere soorten chemische ankers die goed bevestigen maar minder gevaarlijk zijn. 

Zorg voor goede concentratie

Zorg er ook voor dat je niet continu hoeft te zoeken naar allerlei materialen en gereedschappen. Dit is vermoeiend en tast mogelijk ook je humeur aan. Het gevolg hiervan kan dan weer zijn dat je sneller fouten maakt en jezelf bezeert. Dit geldt ook voor verlichting. Slechte verlichting kan je concentratie verminderen. Dit zorgt er dan weer voor dat je sneller fouten maakt. Goede verlichting zorgt er juist voor dat je je langer en beter kunt concentreren op je werk. Het loont dus om je goed te verdiepen in het gebruik van de juiste verlichting voordat je aan de slag gaat met je werkzaamheden.

 Het afmaken van een grote klus in huis kan ook voor veel stress zorgen. Om deze reden is het mogelijk een verstandige keuze om hulp te vragen van bekenden. Als je jezelf met te veel werk opzadelt, dan kan dit betekenen dat je veel stress gaat ervaren. Je wilt de klus natuurlijk wel afmaken, maar je komt erachter dat dit toch iets meer voeten in de aarde had dan je in eerste instantie had ingeschat. Zorg er dus voor dat je op tijd inschat hoeveel werk er nu eigenlijk ligt en hoeveel personen je nodig hebt om deze klus goed te volbrengen. Alleen dan kun je rustig werken en ongelukken voorkomen.