De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

5 handige bespaartips

Sparen kan altijd en overal. Je hoeft heus niet alleen te sparen als je bankrekening bijna leeg is. Soms is letten op je uitgaven ook goed voor het milieu en voor je gezondheid, win-win dus. De volgende bespaartips zijn makkelijk toe te passen in je dagelijks leven. Uiteindelijk houd je er ook nog een leuke zakcent door over.

Water koken

Een waterkoker is vaak zuiniger dan een kokendwaterkraan. Kook dus niet meer dan nodig is en denk bijvoorbeeld na of je zo’n kokendwaterkraan in je keuken zou willen.

Energieverbruik

We staan er vaak niet bij stil dat we veel energie verbruiken, totdat de rekening op de deurmat valt. Met een paar handige trucjes kun je zo enkele tientjes tot honderden euro’s besparen. Schakel bijvoorbeeld apparaten zoals je computer helemaal uit, in plaats van stand-by. Trek bijvoorbeeld ook opladers en stekkers uit die je niet de hele dag gebruikt, bijvoorbeeld die van je telefoon of tandenborstel. Zo bespaar je al snel €100 en is het nog effectiever dan je abonnement bij KPN opzeggen.

Besparen op regelmatige uitgaven

Hierbij gaat het niet alleen om echte abonnementen, maar ook dingen die je regelmatig koopt en eigenlijk overbodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan tasjes die je bij de supermarkt koopt, omdat je er zelf geen bij hebt. Als dit je altijd overkomt, ben je op jaarbasis ook al gauw enkele tientjes kwijt. Of net dat extra pakje sigaretten als je er eigenlijk nog een paar hebt.

Abonnementen en KPN opzeggen

Wil je rigoureus ingrijpen, dan kun je natuurlijk naar je abonnementen kijken en misschien wel Netflix of KPN opzeggen. Kom je er nooit echt aan toe om een film of serie te kijken? Dan is het zonde om er maandelijks voor te betalen. Je kunt ook kijken of je een abonnement met iemand kunt delen, dan ben je al iets goedkoper uit.

Verkopen

Gebruik je het niet, verkoop het dan is een bekende slogan en klopt als een bus. Waarom zou je met spullen die je toch niet meer gebruikt, niet een extra centje verdienen? Denk aan boeken, kleding of dingen die op zolder onder het stof staan? Als je handig bent op online gebied, kun je het makkelijk op een of andere website verkopen. Je kunt het ook iets leuker maken en bijvoorbeeld deelnemen aan een rommelmarkt.

 

https://review-pagina.nl/