De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Ben jij ondernemer? Lees dan hier hoe jij jouw bedrijf duurzamer kunt maken

Het verduurzamen van een organisatie is een complex proces. Daarnaast is dit proces is voor elk bedrijf weer anders. Vaak wordt er gewerkt met slimme technologie en advies op maat om richting 100% schone energie te komen. Tegenwoordig zijn er vele manieren om als bedrijf duurzamer te opereren. Ben jij ondernemer en heb jij de ambitie om je bedrijf te verduurzamen? Met onderstaande tips weet jij hoe je je bedrijf duurzamer kunt maken!

Wat kun je veranderen?

Wanneer je meer duurzaam wilt gaan worden zijn er ook een aantal zaken die je kunt aanpassen om een meer duurzaam bedrijf te krijgen. Een eerste voorbeeld hiervan is het aanschaffen van zonnepanelen. Met het kopen van een zonnepaneel kun je je eigen stroom opwekken of je energieverbruik verlagen. Als de zonnepanelen op het dak liggen profiteer je het meest als je de stroom gebruikt op het moment dat je die ook opwekt. Zo verdien je de investering het snelste terug. Echter is het kopen van een zonnepaneel een flinke investering, maar zal het je op de lange termijn meer opbrengen.

Daarnaast zou je als ondernemer ervoor kunnen kiezen om ledverlichting te gaan gebruiken. Ledverlichting kan ervoor zorgen dat je zuiniger bent in je energieverbruik. Ook zou je kunnen kiezen voor infraroodverwarming. Deze zorgt ervoor dat je duurzamer met je verwarming en dus met je energie zal omgaan.

Waar kun je op letten?

Als ondernemer zijnde kun je er ook voor kiezen om een adviesbureau energietransitie in te schakelen. Een adviesbureau energietransitie kan jou en je bedrijf van een hoop advies voorzien omtrent de verduurzaming van je bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld een offerte aanvragen en de eventuele mogelijkheden voor jou bedrijf op papier laten zetten. Vaak kun je ook kiezen voor een compleet verduurzamingsplan voor je bedrijf. Dit kan jou allemaal geadviseerd worden bij een adviesbureau energietransitie. Er zijn tegenwoordig vele instanties die een dergelijk advies kunnen aanbieden, afhankelijk van jou wensen. Ben je benieuwd wat er voor jou bedrijf gedaan kan worden? Neem dan eens contact op met een adviesbureau energietransitie. Vergeet de eed audit ook zeker niet. De eed audit is een verplichting en erg belangrijk voor je bedrijf.