De Dikke Graaf
Image default
Games

Dingen die je als startende ondernemer snel vergeet

Als bedrijf moet je met veel dingen rekening houden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de verschillende wetten en regels die er gelden. Zo is het voor bedrijven verplicht om jaarlijks een jaarrekening te deponeren. Om een jaarrekening bij te houden moet een administratie worden gevoerd. Deze administratie moet goed worden uitgevoerd zodat de jaarrekening aan het einde van het jaar klopt. Mocht dit niet het geval zijn dat wordt er dus een foutieve jaarrekening ingeleverd. Dit kan leiden tot hoge boetes. Dit moet natuurlijk elk bedrijf voorkomen. Het is dan dus belangrijk om een goed administratie te voeren. Deze administratie moet juist en correct worden ingevuld zodat een en winst- en verliesrekening en uiteindelijk een jaarrekening kan worden opgesteld. Hierbij is het belangrijk dat de bonnetjes altijd worden bewaard. Dit is namelijk de bewijslast voor een bepaalde kostenpost.

Je moet er zijn voor je personeel

Naast de administratie is het belangrijk om goed te zorgen voor je personeel. Als werkgever ben je verplicht om je personeel goed te verzorgen. De arbeidsinspectie controleert of dit gebeurd. Als werkgever heb een aantal plichten ten opzichte van je medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan een salaris maar ook aan een goede werkplek. Als dit niet in orde is kunnen er wederom boetes worden opgelegd. Daarnaast bestaat de kans dat niet meer bij jou wilt werken.

Milieuwetgeving is een ding

Als derde is het belangrijk dat er gekeken wordt naar het milieu. Zo gelden er milieuwetten in Nederland waaraan elk bedrijf moet voldoen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat het afval wordt opgehaald en wordt verwerkt door een erkende afvalverwerker. Door te kiezen voor een rolcontainer huren weet je zeker dat je als bedrijf goed zit. Daarbij komt dat het nu ook handig is dat afval af en toe wordt weggehaald. Dit voorkomt veel ongedierte zoals ratten en muizen. Dit wil je als bedrijf natuurlijk niet hebben. De keuze om een rolcontainer te huren is dan ook snel gemaakt.

De conclusie

Als deze voorbeelden zien we vaker terug als iets wat door beginnende bedrijven wordt vergeten. Het is belangrijk om je als startende ondernemer te realiseren wat je allemaal moet volgens de wet. Zo kom je niet voor verassingen te staan.