De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Een klein maatje met kleurtjes en vleugels

Veel mensen zouden het liefst een vogeltje aanschaffen. De mooie zangstemmetjes, de vele kleurtjes en het schattige kopje zijn vaak doorslaggevend. Grasparkieten en kanaries zijn het meest populair. Deze diertjes dien je wel dagelijks te verzorgen. Ze hebben een schone kooi nodig en moeten eten en drinken hebben. Een weekje reizen zit er dus zeker niet in. Je dient eerst een goede oppas te regelen als je vogeltjes in huis neemt. Een grasparkiet wordt gemiddeld 15 tot 20 jaar en een kanarie kan zo’n 10 jaar oud worden. Het is dus een lange termijn investering.

Voeding, een huisje, verzorging en opvoeding

Vogeltjes eten allemaal ander soort voer. Het ligt een beetje aan het soort vogeltje. Je kunt allerlei soorten voeding kopen. Van een vogelvoer pakket tot aan verschillende soorten zaden. Meelwormen kopen wordt ook steeds meer populair. De vogeltjes spugen de velletjes van de zaden overigens uit, dus het voederbakje lijkt altijd vol te zitten. Fruit en sla zijn een prima aanvulling. Meelwormen kopen en een vogelvoer pakket bijvoorbeeld, doe je bij allerlei dierenwinkels en tuincentra. Verder dient de vogelkooi groot genoeg te zijn. Vogeltjes moeten wel lekker kunnen rondfladderen namelijk. Kies je voor een volière in je achtertuin? Zorg er dan voor dat de vogels een binnen verblijf hebben wat zowel vorst- als tochtvrij is. Schelpenzand zou een goede bodem zijn en minimaal 2 stokken is wel zo prettig voor je zingende maatjes. Verschoon de kooi regelmatig en maak wekelijks de voederbakjes schoon. Tevens dienen de nageltjes van je vogeltje regelmatig geknipt te worden. Logischerwijs hebben de vogeltjes dagelijks schoon drinkwater nodig en voeding. Een papegaai of parkietje kan heel tam worden. Je kunt je vogeltje dan elke dag uit zijn kooi halen, zodat hij aan je went. Parkieten kun je zelfs woordjes leren zeggen als je een goede vertrouwensband met ze hebt.

Veiligheid boven alles

Het is heel erg leuk om vogeltjes aan te schaffen, maar net als alle andere diertjes dien je goed voor ze te zijn. Wil je ze laten rondvliegen in je kamer? Pas dan op met potentieel gevaarlijke voorwerpen. Kaarsen, een houtkachel en giftige planten bijvoorbeeld, zijn gevaarlijk. Doe verder de gordijnen dicht, zodat het vogeltje niet tegen je raam aan kan vliegen.

https://thebirdfamily.nl/product/het-grote-vogelvoer-slingerpakket/