De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

De beste tools om autostickers te verwijderen

Weg met die oude autostickers vandaag nog!

Onze gedetailleerde tips leggen de beste manieren uit om ongewenste stickerresten veilig en gemakkelijk van je auto te verwijderen.

Als uw auto al een aantal jaren autstickers heeft, is het misschien tijd om ze te verwijderen en vervangen voor een nieuwe look. Gelukkig zijn er verschillende veilige en effectieve manieren om oude autostickers te verwijderen zonder het oppervlak van uw voertuig te beschadigen. Van huishoudelijke producten tot gespecialiseerd gereedschap, ontdek hoe je vandaag nog van ongewenste stickerresten afkomt!

De juiste tools

Een plastic scheermesje

Ook wel plastic Blade Scraper genoemd, zie foto. is een geweldige manier om hardnekkige stickerresten van je auto te verwijderen. Om er een veilig te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u het mes in een lage hoek houdt en niet stevig op het oppervlak van uw voertuig drukt. Schuif het mes langzaam over het plakkerige gebied totdat het verdwijnt. Denk eraan, gebruik slechts lichte druk en schraap niet te hard – te veel kracht kan uw lak beschadigen!

Hitte toepassen

Warmte kan ook worden gebruikt om stickers veilig te verwijderen. Gebruik een föhn op de ‘lage’ stand en beweeg de warmtebron in cirkels over de sticker totdat deze gemakkelijk begint af te pellen. Deze methode duurt langer dan het plastic mes, maar is veel veiliger, vooral als het oppervlak van uw auto gevoelig is. Zorg dus dat je nooit te warm stookt, dan kan de lak loskomen.

De laatste lijmresten verwijderen

Er zijn professionele lijmverwijderaars te koop. Maar WD-40 is ook een geweldig oplosmiddel om lijmresten van autostickers te verzachten. Pak een oude lap of doek en spuit lichtjes op het gebied waar de sticker zat. Neem na een paar minuten de doek en wrijf zachtjes over de nu zachte lijm totdat deze volledig loslaat. WD-40 werkt het beste op niet-poreuze oppervlakken. Het is belangrijk om uw auto niet te verzadigen met te veel WD-40, aangezien dit nadelige reacties kan hebben op sommige soorten lakwerk.

* Met deze methode is het verwijderen van autostickers gemakkelijk te doen. Voorwaarde is wel dat je verantwoord omgaat met de lak en dat de stickers van redelijke kwaliteit zijn. Ook heeft de termijn dat de stickers op het voertuig hebben gezeten van invloed. De lijm bij hele oude stickers moeilijker te verwijderen. Tip: Doe een klein testje van te voren om de tijd in te schatten.

 

 

 

https://autostickers.nl