De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Een interactieve video laten maken: geef jouw publiek de controle

Een interactieve video laten maken: geef jouw publiek de controle

In de razendsnelle wereld van digitale content is het niet alleen van belang om je boodschap over te brengen, maar ook om je publiek op de een of andere manier te betrekken. Want vaak geldt: hoe meer engagement je krijgt, hoe sterker de indruk is die je achterlaat. Één manier om op te vallen tussen alle digitale content is interactieve video. Een videovorm waarbij de kijker de interactie aan kan gaan met de video en er vervolgens iets gebeurt. Het klassieke actie – reactie verhaal. Laten we eens kijken wat er allemaal mogelijk is met interactieve video.

De mogelijkheden van een interactieve video

We gaven net al een tipje van de sluier, maar een interactieve video is een videovorm waarbij de kijker actief deelneemt aan de kijkervaring. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je de kijker keuzes laten maken waardoor de video zich aanpast en de kijker dingen te zien krijgt gebaseerd op de gemaakte keuzes. Maar het is ook mogelijk om de interactiviteit meer op te zoeken in andere hoeken, zoals het downloaden van documenten, het beantwoorden van vragen of andere e learning toepassingen, of bestanden delen.

Een interactieve video laten maken bij een ervaren partij

Overweeg je om een interactieve video te laten maken? Doe dit dan bij een professionele partij. Eentje met veel ervaring en een portfolio dat aansluit bij jouw stijl en wensen met betrekking tot de interactieve video. Een bedrijf waar wij veel positieve geluiden over horen is videomarketingbureau ZoomWorks uit Deventer. Zij hebben alles in eigen huis, waaronder ervaren interaction designers die weten wat wél, maar vooral ook wat niét werkt bij een interactieve video. Daarnaast kunnen ze je goed adviseren over de verschillende mogelijkheden en de voor- en nadelen van iedere mogelijkheid. Meer weten? Neem een kijkje op de website van ZoomWorks.

Een interactieve video laten maken is een slimme strategie om je boodschap tot leven te brengen en je publiek op een dieper niveau te betrekken. Door kijkers de regie te geven over hun kijkervaring, creëer je een boeiende en gepersonaliseerde reis die lang in de herinnering blijft hangen.

https://zoomworks.nl/interactieve-video-laten-maken/