De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Help de tuinvogels een handje in de winter

De winter betekent korte dagen. De dagen zijn kort, dus de vogels hebben minder tijd om eten te zoeken en dat terwijl het eten in de winter al zo schaars is. Winter is dus een moeilijke tijd voor vogels en daarom mag jij ze best een handje helpen.

Je kunt de tuinvogels op verschillende manieren helpen, het is beter om meerdere opties voor vogels beschikbaar te stellen, want verschillende vogels hebben verschillende voedingsbehoeften.

 

Plaats een voederhuisje in de tuin

Een voederhuisje is een leuke bijdrage aan de tuin. Je kunt het in het zicht hangen en de vogeltjes zien genieten van het voer dat je hen geeft.

Je kunt los vogelvoer kopen voor in het voederhuisje. Je kunt vogelvoer kopen dat bestaat uit een mix van zaden en pitjes.

 

Geef de vogels wat vet

Om in de kou te kunnen overleven verbruiken vogels in de wintermaanden heel veel energie, daarom kunnen ze wel wat extra vet gebruiken.

Er zijn veel soorten vetballen en potjes met vet en zaden beschikbaar, let er dan wel op dat er geen netje omheen zit, dit kan erg schadelijk zijn voor de vogels en de natuur. Je kunt ook zelf een vetbol maken met ongezouten frituurvet en vogelvoer.

 

Hang een pindaslinger op

In pinda’s zit ook heel veel vet en veel vogels zoals spechten, kool- en pimpelmezen en boomklevers zijn gek op pinda’s.

Voeg een leuke pindaslinger toe aan jouw tuin! Je kunt het ook zelf maken door met een spijker een touwtje door pinda’s te rijgen, zo kan je het zo lang maken als dat jij zelf wilt!

 

Geef ze een nestkast tegen de kou

Een nestkast kan ook door de vogels gebruikt worden als bescherming tegen de kou. Vooral bij hele koude winters, zal je zien dat ze daar in zullen schuilen. Hang er dus alvast eentje op, als je dat nog niet hebt!

https://vogelvoerkopen.nl/