De Dikke Graaf
Image default
Tech

VR Rotterdam

Onlangs heeft i! een extended reality studio geopend in Rotterdam. Met deze nieuwe studio kunnen bedrijven en consumenten kennis maken met de nieuwste XR en VR-technieken op de markt. De laatste techniek van i! is VR Rotterdam. Deze heeft haar naam te danken aan de in Rotterdam gevestigde studio. Dankzij de vele mogelijkheden die VR Rotterdam biedt kunnen worden ingezet door bedrijven in de zakelijke sector. Van innovatief zakenoverleg tot uitvoerige productpresentatie, de mogelijkheden met VR Rotterdam zijn oneindig.

 

Extended Reality & VR Rotterdam

De mogelijkheden waarmee bedrijven extended reality op een zakelijke manier kunnen inzetten groeien snel. Met extended reality (ook wel bekend als XR) bedoelen we de uitbreiding van onze fysieke wereld door technieken uit de digitale wereld toe te voegen. Onder XR vallen verschillende soorten technieken. Denk hierbij aan Augmented Reality (AR) waarbij je digitale elementen tot leven wekt in de fysieke wereld, Mixed Reality (MR), deze vorm is een combinatie van zowel AR- en VR-technieken en tot slot, Virtual Reality (VR) zoals i!’s VR studio in Rotterdam.

 

VR Rotterdam: de mogelijkheden

Virtual Reality, oftewel VR, biedt de mogelijkheid om werelden en omgevingen te scheppen die worden aangestuurd door een computer. Door een VR bril op te zetten laat je onderdompelen in een volledig virtuele wereld waarbij je de interactie kan opzoeken met elementen en mensen die digitaal gecreëerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan het testen en creëren van nieuwe producten voordat je ze op de markt brengt of het geven van een bedrijfspresentatie in een indrukwekkende omgeving. Met VR Rotterdam gaat er letterlijk én figuurlijk een nieuwe (digitale) wereld voor je open.

 

Een duurzame oplossing

De verschillende XR-technieken waaronder VR Rotterdam bieden je de mogelijkheid op een duurzame en milieubewuste manier te werken. Niet alleen is het gebruik van een VR-bril duurzaam doordat je jarenlang gebruik kunt maken van de bril, ook de doeleinden waarvoor VR Rotterdam kan worden ingezet zorgen voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo bespaar je op bijvoorbeeld de aanschaf van producten en materialen, dit terwijl je toch jouw idee tot leven kan wekken én pitchen in onze VR studio in Rotterdam.

 

Een VR ervaring op maat in Rotterdam

De experts bij i! studio in Rotterdam kunnen je helpen bij het realiseren van al jouw ideeën. Van games en nieuwe productlanceringen, tot aan creatieve reclamespotjes of digitale trainingen. Voor een afspraak kun je zowel terecht bij onze VR studio in Rotterdam als onze VR studio in Utrecht. Wil je liever alvast een sneak preview van de mogelijkheden die VR Rotterdam je kan bieden? Kijk dan op onze website of neem contact op met een van onze experts.

https://i-studio.live/technologie/vr-rotterdam/