De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw bed

Een nieuw bed kiezen, is best een belangrijke keuze. Je moet het dan ook behandelen als een belangrijke grote aankoop. Je slaapt er iedere nacht in en moet er jaren mee doen, het is dus belangrijk om deze keuze goed te overwegen en aan jouw gezondheid te denken.

Er zijn een aantal verschillende soorten bedden, ieder van deze bedden hebben hun eigen specifieke kenmerken. Maar jij moeten eerst bepalen wat jij nodig hebt.

 

Bedenk jouw wensen

Een met groot bedoelen we lengte en breedte. Ben je lang of kort? Slaap je vaak alleen of altijd samen? De maat van je bed is persoonlijk. Of het nu een boxspring 180×200 wordt of een ledikant van 160×220 is een groot verschil, in maat maar ook in prijs.

Naast de maat van het bed, zijn er ook behoorlijk wat snufjes en gadgets om jouw comfort te verhogen. Zo kun je waterbedden verwarmen, dit is ideaal als je het snel koud hebt, maar ze zijn moeilijk te verplaatsen. Maar er zijn ook boxsprings die je gemakkelijk uit elkaar kunt schuiven, dit is handig als je de bedden wel eens op wilt splitsen.

Als je een hoge instap wilt is een boxspring een uitstekende keus. Je hebt goedkope boxsprings maar ook hele dure boxsprings met allerlei luxe.

Lees je graag in bed? Dan is een ledikant misschien niet de beste keuze voor jouw, kies dan een bed zoals een boxspring dit heeft geen spiraal bodem.

Kies een goed matras

Het allerbelangrijkste deel van een bed, is natuurlijk het matras. Investeer in een goed matras, maar doe je onderzoek. Probeer een aantal matrassen uit in de winkel en voel welke jij het prettigste vind.

Een goed hoofdkussen

Een goed hoofdkussen op een goed matras is het ultieme recept voor een perfecte nachtrust. Neem ook je tijd om uit te pluizen welk hoofdkussen voor jou het meest geschikt is.

https://www.sleep-factory.nl/boxsprings/boxspring-kopen/