De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Linkbuilding: de manier om klanten te verwerven

Mensen worden zich er steeds meer van bewust hoe belangrijk het is om aan linkbuilding te doen als ondernemer. Of u nou producten verkoopt of diensten aanbiedt, het is voor ontzettend veel bedrijven essentieel om op het world-wide-web vindbaar te zijn voor potentiële klanten. U kunt zich voorstellen dat in dit digitale tijdperk de meeste mensen uitzoeken via het internet waar ze hun aankopen doen en hun tandartsen, automonteurs en masseurs inhuren. Over het algemeen gebruiken uw potentiële klanten het internet om erachter te komen welke producten en diensten geschikt zijn voor ze, en dan gebruiken ze in het bijzonder zoekmachines hiervoor.

Het gebruik van zoekmachines heeft alles met linkbuilding te maken: het is immers erg belangrijk op welke plaats in de lijst met zoekresultaten uw bedrijf terecht komt. Deze zoekmachines werken over het algemeen met algoritmes die bekijken aan welke andere sites uw website gelinkt is: hoe meer relevante links een website heeft, hoe groter de kans is dat ook uw website belangrijk is voor een gebruiker die een bepaald trefwoord zoekt in Google.

Laten we er een voorbeeld bijhalen: stel u bent op zoek naar een bedrijf dat goedkoop drukwerk in Groningen kan leveren. In dat geval ligt het voor de hand dat u intikt in een zoekmachine ‘goedkoop drukwerk Groningen’. Nou is het voor de gebruikers van de zoekmachines niet alleen relevant welke websites vermelden dat ze goedkoop drukwerk in Groningen kunnen leveren: de zoekmachines hebben een soort eigen controle ingebouwd, ze kijken ook of er vaak naar bepaalde sites wordt verwezen in de context van dat goedkope drukwerk in die noordelijke provincie. Als er op een forum bijvoorbeeld besproken wordt waar je dingen goedkoop kan laten drukken in Groningen, en er wordt een linkje geplaatst naar de website van een bepaald bedrijf, en dit gebeurt vrij vaak, dan nemen Google en andere zoekmachines aan dat die website ook inderdaad belangrijk is op het gebied van goedkoop drukken. Websites waar veel naartoe wordt gelinkt komen dus hoger in de zoekresultaten van die zoekmachines te staan dan sites waarbij dat niet het geval is. Het werken aan zoveel mogelijk unieke linkjes heet linkbuilding.

Professionele linkbuilding: de voordelen

Linkbuilding is niet iets wat u zelf makkelijk kan doen, maar u kunt een professioneel bureau inhuren om ook uw website goed vindbaar te maken via zoekmachines. BlogDrip is een expert op het gebied van linkbuilding en zal de volgende acties ondernemen om uw webadres boven aan de lijst met zoekresultaten te laten verschijnen:

  • BlogDrip huurt verschillende professionele tekstschrijvers in om teksten te schrijven over het trefwoord waar u op gevonden wilt worden. Deze schrijvers houden rekening met de perfecte dichtheid van dat trefwoord zodat de teksten perfect zijn afgestemd op de algoritmes die zoekmachines gebruiken.
  • Deze SEO – search engine optimalization – teksten worden op het internet geplaatst, en worden gelinkt aan uw website.
  • Omdat deze unieke teksten geassocieerd worden met uw website, zullen de zoekmachines zien dat uw website relevante informatie bevat voor mensen die zoeken naar bijvoorbeeld een ‘kapper in Amersfoort’ of ‘opslagruimte in Amsterdam’, en ze zullen vervolgens uw website hoog in hun lijsten met zoekresultaten plaatsen.
  • BlogDrip biedt deze diensten erg goedkoop aan: de klanten die u bereikt door goede linkbuilding zullen u zoveel winst opleveren dat de investering in linkbuilding zo is terugverdiend.
  • BlogDrip werkt met vele verschillende tekstschrijvers zodat de teksten die naar uw website linken in variërende stijlen zijn geschreven en ook een goede indruk maken op eventuele klanten die ze tegenkomen.

Het uitbesteden van linkbuilding aan professionals is dus een nuttige actie die uw bedrijf gelijk zal helpen.

Voor welke bedrijven is linkbuilding belangrijk?

Ik kan me voorstellen dat u niet precies weet voor welke bedrijven linkbuilding juist handig is, en voor welke bedrijven het overbodig of zinloos is. De volgende soorten bedrijven zullen veel baat hebben bij linkbuilding:

  • Bedrijven die producten bieden die geleverd worden door erg veel verschillende ondernemers. De concurrentie voor deze bedrijven is hoog, en aangezien er verschillende bedrijven zijn die een bepaald trefwoord matchen is de kans erg groot dat klanten die bij u erg tevreden zouden zijn, terechtkomen bij uw directe concurrent. Door te werken aan linkbuilding kunt u dit voorkomen.
  • Bedrijven die veel landelijke concurrentie hebben. Er zijn genoeg bedrijf die online diensten leveren: als iemand op zoek is naar goedkope autobanden in Alkmaar, dan kan een autobandenhandelaar die eigenlijk in Maastricht is gevestigd maar ook banden levert in Noord-Holland, ook gevonden worden via Google. Het kan dus zo zijn dat door linkbuilding een Alkmaarse klant eerder terecht komt bij een bandengroothandel in Maastricht dan bij de plaatselijke bandenzaak die u runt. Door linkbuilding kunt u dit soort situaties voorkomen.
  • Bedrijven die diensten leveren die op zich niet veel voorkomen, maar niet makkelijk te omschrijven zijn. Bepaalde diensten zijn nou eenmaal niet makkelijk in een paar trefwoorden te vangen, en in dat geval heeft u veel kans dat mensen niet precies de termen invoeren in de zoekmachine die prominent op uw website staan. Het is dan zaak om aan linkbuilding te doen rond verscheidene termen die te maken hebben met uw bedrijf.

 

Er zijn eigenlijk geen bedrijven die helemaal geen baat hebben bij linkbuilding: alleen als uw bedrijf nooit redelijkerwijs op internet opgezocht kan worden heeft het geen zin om hierin te investeren. Kijk voor meer informatie op blogdrip.nl.

https://blogdrip.nl/linkbuilding-services/