De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Marketing Tips voor een Succesvolle Online Onderneming

Bij het starten van een online onderneming neemt marketing een centrale rol in. Online marketing kan een grote uitdaging zijn, aangezien er talloze bedrijven die in zowat elke denkbare niche met je concurreren om online gezien te worden. Er zijn gelukkig genoeg tips om jouw online bedrijf op een onderscheidende manier op de markt te brengen. Hier zijn 3 tips om een effectieve online marketingstrategie te ontwikkelen die ook met een klein marketingbudget ingezet kunnen worden. 

Zoek manieren voor Content Marketing

Wanneer je je met content marketing bezighoudt, ben je in staat om te zorgen voor een verhoogd organisch zoekverkeer, je merkbekendheid en een duidelijk gedefinieerde merkpersoonlijkheid  te ontwikkelen, en het creëren van autoriteit in jouw specifieke niche. In plaats van advertenties op Google te kopen, kun je een eenvoudige blog of een Instagram-profiel opzetten om jouw expertises te delen met het doelpubliek. 

 

Met content marketing is het van belang om waardevolle inhoud regelmatig te updaten en voortdurend te zorgen voor interessante dingen die jouw doelpubliek aanspreken. Goede blogs en video’s over jouw producten en diensten kunnen mensen naar jouw website lokken en zorgen voor trouwere klanten. 

Begrijp het belang van SEO 

SEO, ook wel zoekoptimalisatie genoemd, zijn de processen die samen ervoor zorgen dat jouw website meer zichtbaarheid weet te genereren in zoekmachines zoals Google. Deze werkprocessen houden zich onder meer bezig met het creëren van backlinks (verwijzingen naar jouw website), publiceren van relevante inhoud op jouw website, het ontwikkelen van trefwoord relevantie en het gebruiksvriendelijker maken van jouw webpagina. Deze aspecten zijn onderdeel van een goede SEO-strategie en zullen ervoor zorgen dat het nieuwe klanten gemakkelijker wordt gemaakt om jouw bedrijf te ontdekken. Het is belangrijk om te onthouden dat SEO een voortdurend proces is dat op de lange termijn ervoor zzl zorgen dat er meer organisch webverkeer jouw kant opkomt. 

 

Wil jij jouw onderneming beter online vindbaar maken? Kijk dan op succesvol online ondernemen om samen met een specialist aan het werk te gaan. 

Zorg voor jouw mobiele klanten

Meer mensen dan ooit gebruiken hun mobiele telefoon om hun online zaken te regelen, en talloze websurfers beschikken niet eens over een computer! Het is daarom belangrijk om de gebruiksvriendelijkheid voor jouw mobiele klanten niet te onderschatten. Dit betekent dat het noodzakelijk is om jouw website zo te ontwerpen dat deze gemakkelijk navigeerbaar is voor mobiele gebruikers. Een goed idee is om een aparte website te ontwikkelen voor mobiele gebruikers, om alle informatie overzichtelijker weer te laten geven op de telefoon. 


Wil jij jouw online merkidentiteit ontwikkelen met behulp van enthousiaste, vakgerichte marketeers? Neem dan eens een kijkje op Onwijs Mooi Dingen om meer te weten te komen over hoe jouw merkbelevenis beter naar voren kan komen.