De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Meer rendement verdienen met beleggen

Als je meer rendement wil verdienen met beleggen, dan kun je hier een aantal trucjes voor leren. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de risico’s die je neemt. Hoeveel risico neem je? Dit kun je eenvoudig bepalen door te zien hoeveel aandelen je hebt, in hoeveel branches je zit geïnvesteerd en hoe spreid je overige beleggingsportefeuille is. De key binnen het beleggen is het zorgen voor een brede spreiding, waarbij je in meerdere branches belegt. Zo kan het zijn dat de olieprijs zakt. De olieprijs wordt beheerd door de OPEC, wat een kunstmatige prijs is. Olieprijzen kunnen hierdoor in vogelvlucht omhoog of omlaag schieten. Een lage olieprijs betekent slecht nieuws voor bedrijven zoals Shell die een groot voorraad olie in hun opslag hebben. Heb je dus veel oliebedrijven zoals Shell, dan ben je waarschijnlijk de sjaak want het kost je enorm veel geld. Als je slim bent geweest en je beleggingen hebt verspreid, dan heb je waarschijnlijk ook vliegtuigmaatschappij aandelen. Deze vliegtuigmaatschappijen halen voordeel uit de lagere olieprijs, doordat ze nu minder kosten maken bij hun vluchten. De marges voor vliegen stijgen hierdoor, waardoor de nettoresultaat van deze maatschappijen weer groter wordt. Op die manier veranderd de economie een beetje, maar profiteer je in grote lijnen nog steeds van de doorloop van de economie.

Beleggingscursus volgen

Wil je meer leren over het slim beleggen, dan kan het goed zijn dat je eerst een cursus kunt volgen. Een cursus zorgt ervoor dat je de basis goed op orde hebt om vanaf daar verder te borduren op een sterke beleggingsportefeuille. De Trading Navigator Methode review is een beleggingscursus die hoog door ons wordt aangeschreven. Weet je dus nog niet zo goed waar je moet beginnen? Lees dan eens die review, wie weet is het wat voor jou!

Aandelen kopen

Als je aandelen wilt kopen, dan dien je naar verschillende financiële data te kijken, zoals de omzet, omzetgroei in de afgelopen jaren, winst, winstgroei in de afgelopen en de koerswinst verhouding. Met deze data heb je al een goed beeld over de resultaten van het bedrijf. Hoe groot het aandeel is van het bedrijf binnen de markt en of het productieproces voldoende is geoptimaliseerd dat er ook daadwerkelijk winst wordt gemaakt. Het kan zo zijn dat een bedrijf geen winst maakt, maar wel een hoge waarde heeft in het aandeel. Dit kan komen doordat er veel toekomstgeluid in zit. Denk bijvoorbeeld aan elektrische auto’s, die nu nog in productie en vol in de ontwikkeling zijn. De kosten zijn relatief hoog, omdat de elektrische auto’s nog dienen te worden gemaakt en verbeterd. De winst valt nog behoorlijk tegen, doordat het productieproces nog niet volledig is geoptimaliseerd en opgeschaald. Maar de prijzen van deze aandelen zijn wel hoog, doordat de verwachting is dat in de toekomst veel meer elektrische auto’s zullen rijden. Andere interessant aandelen zijn emotie aandelen. Emotie aandelen zijn aandelen die mensen bezitten omdat ze een emotie voelen bij het aandeel. Vaak zijn de houders van dit aandeel fans, een voorbeeld hiervan is Ajax. Wil je zelf ook aandelen Ajax kopen? Via Beter Beleggen kun je eenvoudig en snel de aandelen bemachtigen.

Beleggen in crypto?

Beleggen in crypto is extra spannend. Koersen stijgen en dalen explosief. Dit zorgt voor extra veel sensatie en houdt je weg bij de gokhallen. Starten met beleggen in crypto kan via een cryptobroker, zoals Bitvavo. Lees onze Bitvavo review en kom er vandaag nog achter of Bitvavo een geschikte broker is voor jou om te beleggen in cryptovaluta.

https://beter-beleggen.nl/