De Dikke Graaf
Image default
Wonen

Een interieurstijl creëren die perfect bij jou past

Je huis is meer dan alleen een plek om tijd door te brengen. Het is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en stijl. Een kenmerkende stijl creëren kan zo eenvoudig zijn als het comfortabel, creatief en helemaal van jou te maken. Heb je een vriend of familielid wiens huis je onmiddellijk als het zijne herkent? Bijna als een verlengstuk van henzelf. Identificeerbaar van henzelf! Je hebt vast ook wel eens de gedachte gehad om van je eigen huis een verlengstuk van jezelf te maken.

Voor velen is het creëren van een kenmerkende huisstijl een doorlopend project. Het kan verscheidene jaren duren voor je de juiste combinatie vindt van meubelstukken, vloermaterialen, lampen en inrichting. Om je te helpen een samenhangende woonruimte te creëren die je eigen persoonlijke stijl uitdrukt, zijn hier een paar handige tips om te volgen.

Muurkunst

Muren die vol hangen met kunstwerken, prints, en posters kunnen een ruimte transformeren. Kies kunstwerken en prenten in complementaire kleuren en thema’s; denk aan natuurfotografie, schilderijen, concertposters, favoriete citaten, enz.

Je kunt bij een plaatselijke kringloopwinkel of in het uitverkooprek van een warenhuis fotolijsten kopen die passen bij de afmetingen van je kunst, en je prenten rond het huis hangen. Een kale muur is saai, dus probeer overal in je huis zowel een paar grote als een paar kleine kunstwerken uit te stallen.

Kaarsen

Bepaal een kenmerkende geur/look waar je van houdt en voeg ze overal in huis toe. Behalve dat ze een sfeervolle werking hebben, vullen ze je huis met een subtiele geur die bezoekers snel als de jouwe zullen herkennen. Een huiskamer moet een combinatie van ontspannende, gezellige en uitnodigende vibes hebben. Vers geurende kaarsen overdag kunnen positieve energie opwekken, en ‘s avonds kaarsen in de huiskamer aansteken kan een comfortabele en gezellige omgeving voor je huis scheppen.

Boeken

Of je nu een paar stapels boeken op een salontafel rangschikt of een stijlvolle boekenkast vol boeken hebt, boeken zijn een gemakkelijke en goedkope manier om je stijl uit te drukken. Boeken gebruiken is altijd een perfecte manier om een voor jou kenmerkende stijl te creëren.

Voeg je favoriete foto’s/herinneringen toe

Door ingelijste foto’s van je favoriete mensen, plaatsen, vakanties, en herinneringen toe te voegen maak je je huis echt uniek. Je kunt bijvoorbeeld grote foto’s van verschillende ervaringen in je leven afdrukken om in fotolijstjes aan je muren te hangen, of je kunt kleinere versies afdrukken om in staande lijsten door je hele huis te plaatsen. Terwijl je zit te ontspannen, zul je steeds aan goede dingen herinnerd worden terwijl je naar je favoriete foto’s kijkt.

Gebruik verlichting op een juiste manier

Verlichting is een essentieel inrichtingselement dat al het andere in een kamer kan beïnvloeden, van de kleur van de muur tot het kunstwerk tot het vloerkleed. Verlichting in huis kan een enorm verschil maken. Zorg ervoor dat er overdag veel natuurlijk licht binnenkomt. Dit doe je eenvoudig met de geschikte raamdecoratie, zoals jaloezieën. Jaloezieën zijn eenvoudig te bedienen waarmee de privacy en lichtinval bepaalt. ‘s Avonds heb je alleen lampen, feeërieke lichtjes, of kaarsen nodig om een gezellige sfeer te scheppen.

Hang nieuwe raamdecoratie op

Je ramen versieren met gordijnen is een geweldige manier om stijl toe te voegen aan elke kamer in je huis. Een van de meest onderschatte inrichtingshulpmiddelen zijn gordijnen. Door een gordijnroede te plaatsen en bijpassende gordijnen op te hangen, kun je je huis gemakkelijk omtoveren.

Kies gordijnen met veel kleur of patroon om je kamer op te fleuren. Als je in een ruimte werkt die je graag donker houdt (zoals een slaapkamer), overweeg dan verduisterende gordijnen of gordijnen in koele kleuren om het licht tegen te houden.

 

 

https://www.raamdecoratie.com