De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Menukaarten drukken die je gerechten beter laten smaken

Een restaurant kan er nog zo leuk en gezellig uit zien, maar als je een onverzorgde menukaart gepresenteerd krijgt doet dit direct afbreuk aan de gehele restaurantbeleving. In deze blog vertellen we je hoe je kunt zorgen voor nette, verzorgde menukaarten en daardoor de gerechten op de kaart nog beter laat smaken. 

De menukaart is het visitekaartje van jouw restaurant

Al staat een menukaart vol met lekkere gerechten, deze komen totaal niet tot hun recht wanneer deze worden gepresenteerd op een onverzorgde menukaart. Een onverzorgde menukaart, bijvoorbeeld omdat deze duidelijke gebruikerssporen of vlekken bevat. Het is niet voor niets dat de menukaart vaak wordt gezien als het visitekaartje van een restaurant. Deze moet er gewoon tiptop uitzien. Een nette en verzorgde menukaart draagt bij aan een representatieve uitstraling van jouw restaurant, eetcafé of bar. 

Tips voor verzorgde menukaarten

Menukaarten zijn gebruiksvoorwerpen. Ze gaan helaas niet een eeuwigheid mee. Wees kritisch naar hetgeen wat je jouw klanten voorgeschoteld. Zorg voor een aantrekkelijke menukaart. De menukaart moet ervoor zorgen dat men nog meer trek krijgt. Hebben jouw menukaarten de nodige gebruikerssporen? Vervang ze dan tijdig. Zijn jouw menukaarten smerig? Maak ze, als het materiaal dit toelaat, schoon met een doekje voor je ze aan nieuwe gasten overhandigt. Een kleine moeite.

Natuurlijk wil je jouw menukaarten zo lang mogelijk mee laten gaan. Er zijn verschillende manieren om menukaarten langer mee te laten gaan. Zo kun je ze laten drukken op een waterafstotend papier. Dit synthetische papier is ook scheurvast. Helemaal hufterproof dus. Een andere optie is om jouw menukaarten te laten lamineren. Je voegt hiermee een laagje toe aan jouw drukwerk die er voor zorgt dat jouw menukaarten beschermd zijn tegen vuil, water en krassen. Omdat menukaarten op synthetisch papier en gelamineerde menukaarten met een natte doek afgenomen kunnen worden, zijn vlekken op menukaarten voorgoed verleden tijd.