De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Nieuwe website en marketing

Het laten ontwikkelen van een nieuwe website is alleen succesvol als dat vergezeld gaat van een goede marketingcampagne. Want ook al ziet de site er nog zo gelikt uit; als niemand weet dat je een nieuwe site hebt zal het aantal bezoekers nauwelijks stijgen. Om een goede website te bouwen kun je webdesign in Amersfoort inschakelen. Dat is een bedrijf, dat nieuwe websites maakt in WordPress. Dat is het grootste platform ter wereld, waarop honderdduizenden websites draaien. Het beheer van WordPress kan volledig door de eigenaar van de site worden gedaan. WordPress is uit te breiden met talloze tools om het aantal bezoekers aan de site te beïnvloeden.

Webshop

Eén van de meest gevraagde en succesvolste uitbreidingen van WordPress is een webshop. Die bestaat uit een plugin met de naam WooCommerce. De plugin sluit naadloos aan op WordPress. De artikelen in de webshop worden in de vormgeving van je website weergegeven. Het beheer is net zo eenvoudig als dat van WordPress. Je kunt zelf artikelen toevoegen aan de webshop, er kunnen nieuwe productcategorieën worden aangemaakt, je kunt prijzen aanpassen, etc. Om te garanderen dat je nieuwe site en webshop een succes worden moet je de hulp inroepen van een online marketing bureau in Amersfoort.

Waarom is marketing nodig?

Een nieuwe website met een geïntegreerde webshop verkopen zichzelf niet. Daar moet een campagne voor worden bedacht. Die bestaat er in de eerste plaats uit, dat er zoekwoorden worden bedacht. Dat valt niet mee, want het moeten woorden zijn waarmee jouw bedrijf en de producten die je levert worden gekenmerkt. Tegelijkertijd mogen de zoekwoorden niet te algemeen zijn, want dan eindig je nog steeds laag in de ranking van zoekmachines. Naast het bepalen van zoekwoorden zijn er campagnes nodig op social media. Daarbij kun je denken aan een berichtenserie in combinatie met een aantrekkelijke voordeel campagne op de site.